A murit actrita Carmen Galin! Maine ar fi fost ziua ei si ar fi implinit 74 de ani!

278
Carmen Galin din
Carmen Galin din "Fram, ursul polar" si "Saltimbancii"

Carmen Galin a murit! Actrita maine, 14 martie, ar fi implinit o varsta. Actrita s-a remarcat pe marele ecran în peste 30 de filme, dar și-a pus amprenta și în rolurile de pe scenele Teatrului Național din București, Teatrului Național din Cluj și Teatrului Mic.

Carmen Galin s-a nascut pe 14 Martie 1946 la Iasi, fiind recunoscuta pana in anii ‘ 90 ca fiind inzestrata cu un talent specific ei, un talent aparte, o interpreta de teatru si film deosebita. Studenta a profesorului Dinu Negreanu, asist. Vasile Moldovan, face parte din promotia ’67 a „Institutului de Arta Teatrala si Cinematografica I.L. Caragiale” din Bucuresti, alaturi de Irina Mazanitis (actrita la Teatrul „Odeon”), Ilie Gheorghe (actor consacrat la Nationalul din Craiova, remarcat mai ales in spectacolele lui Silviu Purcarete), Sybilla Oarcea, Eusebiu Stefanescu, Mitica Popescu, Cristina Stamate etc.

Carmen Galin a fost casatorita cu celebrul regizor Dan Pita, de care avea insa să divorțeze.

De la „Diminetile unui Baiat cuminte” /1966, la ” Ilustrate cu Flori de Cîmp” /1974, „Pruncul, Petrolul si Ardelenii „/1981, ” Mere rosii” la „Fram” /1983 si „Campioana „/1990 constat cu surprindere ca am vazut-o in toate fimele si am admirat-o pentru ingeniozitatea interpretarii sale.

Retrasa inca din 1995 din activitate, de pe scena „Teatrului National” din Bucuresti, (din cauza conducerii de atunci), Carmen Galin si-a dedicat garoafa rosie primita alaturi de diploma de rigoare, mentorului ei, regretatul Dinu Negreanu spunand: „Stiu de la dansul ca trebuie sa spui cuvintele la urma, nu teatral, ci cu adevar. Dintr-o perdea de ganduri recompui textul si te recompui si pe tine”.

Din clipa aceea actrita Carmen Galin s-a retras total din viața publica. Modesta, fara a lasa sa se stie amanunte despre viata privata, aceasta actrita de un talent deosebit, de o sensibilitate si autencitate proprie rolurilor interpretate, se dedică, din umbră, numai acțiunilor umanitare.