Andrei Stoica și Radu Andrei Tudor – Campanie împotriva abuzului asupra femeilor din România

165
andrei stoica campanie
andrei stoica campanie
Lupta împotriva violenței domestice nu este o misiune a femeilor. Asociația Necuvinte în parteneriat cu Poliția Română și Ambasada Statului Israel în România lansează campania „Lupta împotriva violenței domestice nu este o misiune a femeilor”. Față de anul trecut, se constată o reducere importantă a nerespectării ordinului de protecție provizoriu și a implicării minorilor în fapte de violență domestică. Mai multe vedete printre care Andrei Stoica, Vladimir Draghia, Radu Andrei Tudor, Jean de la Craiova, Costel, si multe alte poersonalitati s-au implicat in aceasta campanie.
radu andrei tudor - campanie
radu andrei tudor – campanie
În perioada ianuarie – septembrie 2020, la nivel național: au fost emise 6.472 de ordine de protecție provizorii (OPP), cu 10% mai multe față de primele 9 luni ale anului trecut. Din totalul acestora, 6.383 au fost emise la solicitarea victimelor, 54 la solicitarea altor persoane, 5 la solicitarea ONG-urilor și 30 la solicitarea altor instituții abilitate în acest sens.  aproximativ jumătate dintre acestea fiind transformate în ordine de protecție (OP) de instanțele de judecată.·au fost sesizate 354 de infracțiuni de nerespectare a ordinului de protecție provizoriu, în scădere cu 18% față de aceeași perioadă a anului trecut. au fost emise de instanțele judecătorești 6.313 ordine de protecție, cu 8,7% mai multe decât în perioada similară din anul 2019, 3.031 dintre acestea fiind provenite din ordine de protecție provizorii emise de polițiști. cea mai mare pondere în cadrul infracțiunilor din sfera violenței domestice o au faptele de „lovire sau alte violențe” – 62%, urmate de „abandonul de familie” – 14% și ,,amenințarea” – 9%. 80% din infracțiuni au fost comise la domiciliu.
În perioada pandemiei, tot mai multe femei au fost agresate în propriul cămin, fără prea multe resurse de ajutor. De aceea, mai mult ca oricând, este imperativ să atragem atenția asupra fenomenului grav și în creștere al violenței asupra femeii în România
De ce 25 noiembrie?
#16ziledeactivism  În fiecare an, între 25 noiembrie (Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor) și 10 decembrie (Ziua Internațională a Drepturilor Omului) la nivel internațional, au loc cele 16 zile de activism în care se desfășoară activități de informare și sensibilizare cu privire la fenomenul violenței de gen.
Rolul bărbaților este esential în combaterea violenței de gen și a fi bărbat nu este echivalent cu a fi agresor, exemplificat extrem de bine de către Excelența Sa Ambasadorul Statului Israel în România David Saranga; Dr. Cristian Andrei – Institutul de Realții Umane; Vladimir Drăghia – actor; Jean de la Craiova – artist; Sorin Stănică – comisar șef de poliție; Andrei Stoica – sportiv; Radu Andrei Tudor – Jurnalist TVR1; Alex Petricean – chef; Costel – comedian; Mihai Matei – antreprenor.
Fenomenul violenței de gen este un fenomen cauză-efect, iar cauza, în procent de 89% din cazuri pornește de la bărbați. Conceptul este simplu: bărbați care vorbesc bărbaților despre comportamentele abuzive ale unora dintre ei.
Statistici din România
· Sunt aproximativ 9 milioane de persoane de sex feminin acum în țara noastră/Mai mult de jumătate din populația României este de sex feminin (aprox. 2.200.000)
· 1 din 4 femei devine victima unei forme de violență/este agresată de-a lungul vieții ei
· 89% dintre agresori sunt bărbați
· In peste 50% din cazurile în care o mamă este agresată de către partener, este agresat și minorul/a
· În sub 10% dintre cazuri, agresorul se afla sun influența băuturilor alcoolice
· În relațiile abuzive, sarcina nu protejează victima de abuzurile partenerului, acestea crescând ca intensitate și furie în perioada de sarcină
Campania este susținută de către compania românească Alka, iar video-ul de prezentare este disponibil aici:
https://www.youtube.com/watch?v=FOofEBCSH68&feature=youtu.be