Camelia Radu: „Talentul nu-l moștenesc din familie, e un dar de la Dumnezeu”

84
Camelia Radu:
Camelia Radu: "Talentul nu-l moștenesc din familie, e un dar de la Dumnezeu"

Interpreta de muzică populară Camelia Radu a trecut printr-o dramă de familie când sora sa a murit din cauza unor greșeli medicale. Despre drama și viata ei solista ne-a povestit mai multe.
Rep: Cum te-ai descrie?
Camelia Radu: Un om simplu și modest căruia îi plac tot felul de lucruri normale. Un om mereu cu zâmbetul pe buze, dar care nu se lasă nicicând cuprins de urma piedicilor sau a răutăților. Iubesc din tot sufletul portul și costumul popular românesc. Trei lucruri pe care le consider calități și nu le-aș schimba la mine niciodată: respectul, omenia și punctualitatea. M-am născut în Oltenia, mai precis în Craiova intr o familie de oameni modești, iubitori de folclor și păstrători de tradiții. Am crescut înconjurata de dragostea părinților mei care m-au sprijinit în tot ceea ce mi-am dorit să realizez . Am avut o soră, mai mare cu câțiva ani decât mine. Spun ,”am avut”, din pacate sora mea a decedat în august 2018 dintr-o eroare medicala. In urma unor investigații medicale mai amănunțite s-a constatat că avea mari probleme cu coloana și s-a hotărat că are nevoie urgent de operatie. Din păcate nu s-a mai putut bucura de frumusețea vieții. I a fost secționată artera femurală, din vina exclusivă a medicului și a decedat pe masa de operație.

Camelia Radu la munca
Camelia Radu la munca

Cantă cineva in familie? Cum te-ai îndrăgostit de muzică?
Talentul nu-l moștenesc din familie, este un dar de la Dumnezeu. Acest talent este cel mai frumos dar de la viață. Am pornit de mica pe drumul cântecului popular neștiind atunci ce urmari poate avea și câte piedici îmi va pune viața. Pe parcurs mi-am dat seama, că pe lângă talent este nevoie de multă muncă,de încredere în sine și de perseverență.

Cand și unde ai urcat pe scena? Câți ani aveai?
Prima data am urcat pe o scenă,in cls primare la serbarea școlară. Cred că nici un artist nu are cum sa fi „scăpat” vreo serbare la care sa nu cânte, in copilărie. Am urmat apoi sc gimnaziala la Colegiul Național „St Velovan” din Craiova unde am aprofundat tainele muzicii cu d-nul prof Rusoiu Petrică.

Camelia Radu cu fiul
Camelia Radu cu fiul

Cate piese ai inreg până acum?
Am noua piese proprii, înregistrate până acum și una în duet inreg cu un coleg de cântec. Tany Petry este numele lui și a dorit f mult sa înregistreze o piesa cu mine. Am realizat o piesa de dragoste care are și un videoclip pe care l-am făcut anul trecut în luna august la Muzeul Satului Vâlcean.

Cate costume populare ai?
Sunt o mare iubitoare a portului tradițional și în momentul de fața mă mândresc pt faptul că am in garderoba mea astfel de „podoabe”. Majoroitatea costumelor le-am primit de la bătrânii satului unde s-au născut părinții mei dar am și costume cumpărate pe care le-am achiziționat de-a lungul vieții. Mă mândresc cu câteva ii care au peste 100 ani și șoarțe care au peste 150 ani.

Camelia Radu
Camelia Radu

Colecționezi ceva??
Dacă pot spune că îmi place să colecționez ceva ,este vb de costume populare. Ador aceste „bijuterii” și mă străduiesc să am cat mai multe și de calitate.

Cum îți întreții părul?
Consider că părul este unul dintre atu-urile unei femei și de aceea necesită o îngrijire aparte. Merg la salon săptămânal pt o hidratare mai intensă,iar acasă totdeauna am grijă de modul cum îl îngrijesc pt că este lung și se poate rupe. ai fac infuzii cu ceai de nuc și mușețel. Cu acestea clătesc parul după șamponare. Sunt niste remedii împotriva căderii părului.

Întâmplări haioase la concerte.
Au fost mai multe, o sa va spun câteva ….Mi s-a întâmplat o data, eram la un spectacol organizat pentru zilele unei comune și la un moment dat, m-am trezit pe scenă cu un spectator care cerea cu insistență microfonul pt a le arăta celorlalți că……știe să cânte! Altă dată, tot la un spectacol m-am trezit în public cu o mireasa furată. „Hoțul” a venit chiar le scena și mi-a cerut să cânt o anumită piesa.

Fiul tău te moștenește? Cantă?
Nu, fiul meu nu mă moștenește. El nu cântă dar,într-o oarecare măsură a avut tangentai cu muzica populară în sensul că, a practicat dansuri populare timp de aproape 10 ani sub îndrumarea domnului prof. coregraf Bitoleanu Virgil. A făcut parte din ansamblul „Bârsăncuța” și au mers la foarte multe spectacole de unde s-au întors cu nenumărate premii.