Cand incepe „Starea natiei” la Prima TV?

240

Starea nației a devenit de-a lungul celor 6 sezoane o emisiune statement care și-a creat un public fidel, iar Dragoș Pătraru este nerăbdător să vină în fața acestuia cu o emisiune de infotainment de calitate.”Ne-am propus de la început să îndeplinim principalale funcții ale mass-media, într-un singur produs, încercând seară de seară să folosim umorul pentru a-i informa pe telespectatori. Prin ceea ce facem vrem să combatem stereotipurile de gândire, să creștem rezistența la manipulare și să activăm spiritul critic în fiecare telespectator” spune Dragoș Pătraru. Rubricile consacrate vor continua din 20 august și astfel Cristina Hurdubaia prezintă în fiecare marți Ceasul bun, Răzvan Anghelescu vine în fiecare ediție cu Vax populi și nu vor lipsi scenetele atât de gustate de public în sezonul trecut. Joia, telespectatorii vor asculta Starea nației Unplugged iar echipa va acorda, în noul sezon, o mai mare atenție reportajului social.

Printre noutățile sezonului vor exista rubrici noi, o echipă Starea nației mărită, iar telespectatorii vor afla despre toate începând de luni, 20 august, pe Prima TV. Mai mult, emisiunea are și o nouă identitate grafică, totul a fost schimbat, de la literele cu care este scris titlul emisiunii, până la culori și generice. În fiecare duminică, de la ora 17.00, va exista și o ediție Starea nației – Best Of, care va cuprinde cele mai interesante momente din întreaga săptămână. Pregătirile sunt pe ultima sută de metri, dat fiind că echipa Starea nației a devenit casă de producție și și-a amenajat propriul spațiu unde va fi realizată emisiunea, difuzată de luni până joi, la Prima TV, de la ora 22.30 și în reluare, a doua zi, de la ora 5.50 dimineața. Tot în același spațiu va funcționa, din această toamnă, și Școala nației, un nou proiect al echipei emisiunii.

Dragoș Pătraru este nerăbdător să înceapă treaba și așteaptă telespectatorii în fața televizoarelor de luni până joi, de la ora 22.30, pe Prima TV. El mai spune: “Într-o societate din ce în ce mai polarizată ne lipsește normalitatea. Vom încerca să sancționăm derapajele, indiferent de autorii lor, fie că e vorba de abuzuri ale instituțiilor sau ale corporațiilor la adresa cetățenilor. În același timp, ne propunem să adresăm, împreună cu telespectatorii noștri – pe care îi cărăm după noi, iată, la a patra televiziune și îmi pare rău pentru asta, dar n-a fost de fiecare dată vina noastră – întrebările importante, întrebările care contează pentru a putea să înțelegem cât mai mult din ceea ce se întâmplă în societatea asta dementă.”