Ce frumoşi şi muncitori sunt cântăreţii de muzică populară Claudia şi Dumitru Stroie!

1036
claudia si dumitru stroie
claudia si dumitru stroie

Sunt tineri, frumoşi, talentaşi şi muncitori. Claudia şi Dumitru Stroie au devenit sot si sotie dupa doar doua luni de relatie. Am putea spune că zicala li se potrivește “văzut, plăcut, luat acasă”. “Dumnezeu ne-a adus împreună”, asta este cert, pentru ca noi ne-am cunoscut la manastire si, la nici două luni de relație, Dumitru mi-a pus  marea întrebare, dăcă vreau să fiu soția lui. Asta se întâmpla pe data de 12 iulie, când  toți creștinii sărbătoresc Sfânta Fecioară Maria  Prodromița. Cu ajutorul părintelui Modest, de la Mănăstirea Găbud, care se afla la Oașa in acea zi, conform unui scenariu bine pus la punct de catre Dumitru, am primit un superb inel cu diamante, un buchet cu 135 de trandafiri și  o icoană cu Sfânta Fecioară Prodromița. Printre lacrimi, am spus DA, am primit  binecuvântarea Sfinților Părinți și, câteva  minute mai târziu, am aflat că Dumitru găsise și sală, pe 27 octombrie anul acesta.”, adauga Claudia, vizibil emotionata.

Claudia și Dumitru Stroie la biserica
Claudia și Dumitru Stroie la biserica

Tânărul s-a născut în Jina, o comună din marginimea Sibiului, are 28 de ani si e pasionat de tot ceea ce  înseamnă tradiție și obiceiuri, cântec păstoresc, port popular și retete  tradiționale. În prezent face parte și din Ansamblul Jidvei România, în care a intrat in urma cu 3 ani,  datorită maestrului dirijor Stelian Stoica. „Deși îmi plăcea de mic să cânt, n-am avut  posibilitatea să mă apuc de cursuri de  muzică, deoarece părinții mei, desi  munceau foarte mult, nu aveau suficienți  bani pentru a-mi plăti și mie orele de muzică. Cu toate acestea, am primit ajutor de la bunicul meu. El era unul din cei mai buni  fluierași ai locului (Jina), iar el m-a învățat  să cânt la fluier. Cântam apoi și cu fluierul și  cu glasul. La 19 ani, dupa ce trei ani am lucrat ca bucatar, am plecat la București ca vânzător la un magazin al unchiului meu, de produse tradiționale. Aici am stat de la 19 până la 23 de ani. Asa am ajuns la o profesoară de canto, doamna Steluța Pop, o interpretă  valoroasă, nepoată a doamnei  Lucreția  Ciobanu, interpretă recunoscută în zona Sibiului și nu numai. M-am înscris la Școala  Populară de Arte și Meserii “Ilie Micu” din Sibiu”, declara artistul. ​Dumitru Stroie a participat și la o serie de festivaluri  concurs de gen din țară, unde  a reușit să obțina și câteva premii, după care a început să lucreze la propriile cântece, pentru a-si crea un repertoriu  personal. 

Claudia și Dumitru Stroie
Claudia și Dumitru Stroie

Cei doi lucreaza impreună, au propria stana de unde fac produse eco foarte bune şi le scot la banzare prin Baciul Sibian. Dumitru Stroie este chiar imaginea din logo ul magazinului, unul dintre ele deschizandu-se chiar zilele trecute in Cora Pantelimon. „Ne dorim ca ce mananca omul din mainile noastre sa fie de calitate. Să fie ceva extraordinar de bun, pentru ca sunt muncite”, ne-au spus cei doi care au avut parte de o lansare ca la carte unde cei prezenţi au închinat un pahar de tarie si au gustat din bunatatile de la Sibiu şi de la „Baciul Sibian”.