Seara de marţi a fost una în care emoţiile şi tensiunea au atins cote maxime, căci concurenţii care s-au calificat în cursa către echipele finale ale chefilor au trecut prin trei probe de foc consecutive. Telespectatorii au urmãrit cu sufletul la gurã trierea acestora, ediţia de marţi Chefi la cuţite impunându-se ca lider detaşat de audienţã, la nivelul tuturor categoriilor de public.
Astfel, în intervalul orar 19:59-23.49, chefii au fost prima alegere a românilor, cu o medie pe publicul comercial din mediul urban cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani de 8.3 puncte de rating și 25.9% cota de piață, în timp ce pe locul secund se clasa Pro Tv cu 6.4 puncte de rating și 20.1% cota de piață. La orașe, emisiunea de la Antena 1 a condus cu 7.4 puncte de rating și 18.4% cota de piață, fiind urmată de Pro Tv cu 6 puncte de rating și 15.1 procente din cota de piață. Şi la nivelul întregii populații a țării Chefi la cuțite a fost lider cu o medie de 7.5 puncte de rating și 18.5% cota de piață. În minutul de aur, înregistrat la 20:49, peste 2 milioane de telespectatori urmãreau Chefi la cuţite de la Antena 1. Şi la nivelul întregului Prime Time, Antena 1 a fost prima opţiune a telespectatorilor din mediul urban cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani, înregistrând 7.6 puncte de rating şi 23.5 %cotã de piaţã.
Faza de Bootcamp a show-ului “Chefi la cuţite” este o etapă importantă din concurs, ce oferă chefilor detalii despre îndemânarea concurenţilor, abilitatea lor de a face faţă presiunii din bucătărie, dar şi inventivitatea de care pot da dovadă contracronometru. La finalul ei, chefii au ales cei 21 de bucătari care de săptămâna viitoare vor intra într-o experienţă culinară unică.
După ce s-au întrecut în farfurii cu o temã la alegere, concurenţii au trecut aseară prin proba piure-ului, ca mai apoi să aibă de realizat ceva la care nu s-ar fi gândit niciodatã: o mãmãligã. Rândurile s-au strâns cu fiecare test, căci din toţi cei 120 de concurenţi, la finalul primei sesiuni de gătit doar 60 au trecut mai departe, iar 18 au demonstrat în cele din urmă că merită să facă parte din echipele chefilor, alãturi de cele 3 cuţite de aur alese deja. Ediţia de marţi seară a dezvăluit şi culorile în care vor lupta cei trei chefi alături de bucătarii aleşi în sezonul şapte al emisiunii “Chefi la cuţite“. Sorin Bontea va defila în verde, Florin Dumitrescu se bazează pe faptul că albastru va fi culoarea norocoasă de anul acesta, în vreme ce Cătălin Scărlătescu este convins că finala va străluci în culoarea aleasă de el, mov.
Echipa verde, a lui chef Sorin Bontea, este caracterizată de o energie pozitivă debordantă, fiind formată din Alexandru Popa (cuţitul de aur), cel care spune cã bucãtãria este locul unde „își dezlănțuie toți demonii și se simte precum un războinic”, Irina Ionescu, primarul localitãţii Petriş din Arad, Rãzvan Babanã, unul dintre norocoşii concurenţi care au primit o a doua şansã din partea chefilor, Iulian Olaru, un chef bucãtar cu o experienţã de aproape 20 de ani în bucãtãrii din Italia, Spania, Marea Britanie sau Franţa, Robert Sãvoiu, venit tocmai din Marea Britanie şi aflat la a treia experienţã la Chefi la cuţite, Alexandru Sasu, cel care încã din primul moment în platou a dezvãluit cã îşi doreşte sã ajungã în echipa lui Chef Bontea şi Florin Petcu, concurentul ce îşi doreşte sã îşi deschidã o şcoalã de cooking în cazul în care ar câştiga marele premiu al competiţiei.
Echipa albastră, a lui chef Florin Dumitrescu, este formată din Ernesto Dosman (cuţitul de aur), originar din Panama şi cu o experienţã de peste 22 de ani în bucãrãrie, Daniel Budai, care l-a convins pe chef Florin cu încrederea, entuziasmul şi talentul sãu, Gina Gheorghe, care a lucrat opt ani ca bucãtar al Casei Regale a României, Andrei Flueraru, care la doar 23 de ani a lucrat deja în bucãtãrii din Spania, Franţa şi Marea Britanie, chiar şi într-un restaurant cu o stea Michelin, ce se aflã în top 10 restaurante fine-dining din Londra, Andrei Tãnasã, head chef într-un restaurant din Marea Britanie, cu distincţia de 2 Rosette, Paul Mino Niculescu, cel care i-a uimit pe cei trei chefi cu un preparat pe bazã de ochi de oaie, dar şi Rahela Pîslaru, cofetar de meserie, care s-a prezentat la preselecții cu un desert care i-a lăsat pe chefi fără cuvinte.
Bucătarii aleşi de chef Cătălin Scărlătescu reprezintă mov, fiind formată din Alexandru Comerzan (cuțitul de aur), care le-a pus în față juraților una dintre cele mai savuroase dish-uri degustate vreodată de cei trei maeștri Chefi la cuțite, Ștefănescu Alexandra, din Danemarca, şoferiţã de tir, a cãrei rețetã de tiramisu din preselecții i-a adus toate cele trei cuțite și un singur cuvânt din partea chefilor: ”Senzațional!”, Amalia Bellantoni, fostã stewardesă şi soţie de bucătar, premiatã cu titulatura de „Ambasadoare a Culturii Siciliene în Lume”, Daniel Andrieș, cel care a venit pentru a-și impresiona mentorii, pe Cătălin Scărlătescu și Sorin Bontea, cu un preparat delicios care a meritat toate cele trei cuțite, Paul Alin Voinea, cel care a renunţat la meseria de navigator pentru bucãtãrie, Alfred Olteanu, pasionat de kendama şi cu un un palmares impresionant în rândul competițiilor internaționale şi Luminița Borcean, bucătar de meserie, care a venit să-și încerce norocul la Chefi la Cuțite cu un preparat inedit- sushi burger, ce a obținut toate cele trei cuțite.