Chef Sorin Bontea și Răzvan Fodor au câștigat Asia Express- Drumul Comorilor. Emisiunea a avut record de audiență pe toate target-urile

176
Razvan Fodor si Sorin Bontea - castigatorii Asia Express
Razvan Fodor si Sorin Bontea - castigatorii Asia Express

Asia Express și-a desemnat aseară căștigătorii. Marele titlu și amuleta de 30.000 de Euro au ajuns la chef Sorin Bontea și Răzvan Fodor. Cursa finală de pe Drumul Comorilor s-a desfășurat în Taipei, una dintre cele mai mari metropole ale lumii. Misiunile primite de la Gina au fost solicitante și tot mai complicate, iar tensiunea și adrenalina și-au spus cuvântul.  Cele două echipe, Sorin Bontea și Răzvan Fodor, Speak șȘtefania, au luptat o zi întreagă și au străbătut orașul în lung și lat în căutarea indiciilor și în încercarea de a ajunge primii la Gina. La finalul unei competiții de neuitat, Sorin Bontea și Răzvan Fodor au bătut gongul victoriei, în inima orașului Taipei.

Timp de două luni de zile, conurenții au străbătut mii de kilometri prin Filipine și Taiwan. Au gustat tot felul de ciudățenii gastronomice, s-au chinuit constant să găsească cazare și transport, au ajuns să doarmă prin cele mai dubioase locuri, dar au reușit să își depășească limitele și să trăiască experiența vieții lor, așa cum chiar ei au numit-o. Ultima ediţie a etapei finale Asia Express – Drumul Comorilor, difuzatã miercuri, 22 aprilie, s-a impus ca lider detaşat de piaţã şi a doborât toate recordurile de audienţã, înregistrând cele mai mari cifre din toate cele trei sezoane, atât la nivelul ratingului, cât şi la nivelul cotei de piaţã, pe toate targeturile.

Așadar, conform Kantar Media, Antena 1 a fost cel mai urmărit post de televiziune la nivelul publicului din mediul comercial, cu vârsta cuprinsă între 18 și 49 de ani, și a obținut, pe perioada difuzării Asia Express (20:23-23:55), cifre record de audienţã – 17.8 puncte de rating şi 46.2% cota de piaţã, de peste 4 ori mai mari faţã de urmãtorul clasat, Pro TV, ce înregistra atunci doar 4.4 puncte de rating și o cotă de piață de doar 11.3%. Cifre record s-au înregistrat şi în mediul urban, unde Asia Express a fost prima opţiune a telespectatorilor, înregistrând un record la nivelul ratingului – 14.7 puncte, precum şi la cel al cotei de piaţã – 32.4%. Poziţia secundã a fost ocupatã de aceastã datã de Kanal D, care la nivelul aceluiaşi target şi în acelaşi interval orar înregistra doar 4.2 puncte de rating şi 9.2% cota de piaţã, în timp ce Pro TV înregistra atunci 3.9 puncte de rating şi 8.6% cota de piaţã. Recordul a fost doborât şi la nivelul întregii țări, cei mai mulți telespectatori alegând să urmărească Asia Express- Drumul Comorilor, show ce a fost lider de audiență cu o medie de 13.9 puncte de rating și 29.9 cota de piață, în vreme ce poziţia secundã în clasament era ocupatã de Pro TV cu doar 5.1 puncte de rating şi 10.9% cota de piaţã.

În minutul de aur, înregistrat la 22:49, aproape 3 milioane de telespectatori la nivel național urmãreau cu sufletul la gură aventurile celor douã echipe rãmase în cursa pentru marele premiu. Antena 1 a condus detaşat clasamentul audienţelor ieri, atât la nivelul Prime Time-ului, cât şi la nivelul întregii zile, pe toate categoriile de public.

Sursa:Kantar Media

Copyright:ARMADATA S.R.L.

Date prelucrate de catre departamentul Research Antena Group

Analiza este facuta pe target-urile 18-49 Urban, All urban si National

Perioada 22 aprilie 2020