Cine este Maria-Magdalena Chihaia de la „iUmor” si cum a devenit actrita?

1081
Maria Magdalena Chihaia
Maria Magdalena Chihaia

Pentru cei care nu stiu cine este Maria-Magdalena Chihaia de la „iUmor”, sora sexy din emisiune, puteti afla chiar de la ea mai multe amanunte despre cum s-a facut actrita. „Cand eram micuta eram foarte timida si rusinoasa. Imi placea sa invat poezii, dar daca ma rugai sa-ti spun o poezie imi lua ceva timp pana aveam curajul sa o fac, trebuia sa te cunosc putin inainte. S-a intamplat ca intr-o seara sa vad impreuna cu parintii mei sa vad filmul cu Printesa Sisi si admirand-o foarte mult pe Romy Schneider, cu care si seman putin mi-am dorit sa ma fac si eu actrita asa cum este ea, dar nu aveam nici o idee despre ce inseamna asta. In liceu participam la toate serbarile, dar intr-o zi am fost la Deschiderea Anului Pastoral (era o sarbatoare unde fiecare parohie romano-catolica prezenta o sceneta pe o anumita tema. Acest festival avea loc atunci la Teatrul Ion Creanga). Cum am urcat pe scena m-am simtit „acasa”. Nu mai voiam sa mai cobor de pe scena. Jucam rolul Evei si in

sexy Maria Magdalena Chihaia
sexy Maria Magdalena Chihaia

momentul in care toata sala s-a ridicat in picioare si m-a aplaudat dupa prima replica, am simtit ca asta este vocatia mea si asta trebuie sa fac. Nu pot explica in cuvinte ce emotie am simtit in momentul acela si cat de fericita eram. Parintii mei nu au fost din prima de acord sa dau la actorie, spunandu-mi sa fac o meserie serioasa, care sa-mi aduca bani, dar eu desi eram studenta la Economia Turismului Intern si International, faceam in paralel si Scoala de Arta, sectia: actorie, dar nu mi-a fost de ajuns, asa ca dupa anul 2 de turism am dat admiterea la Unatc. Nu am luat si mi se parea ca viata mea nu mai are nici un sens, dar nu m-am lasat am fost incurajata abia atunci de parinti, vazand cat de mult sufar, sa ma pregatesc si sa dau in anul urmator. Asa ca dupa anul 3 de turism am dat din nou la Unatc, iar nu am intrat, de data asta nici nu am inteles de ce, eram foarte bine pregatita, dar nu m-am lasat si am dat si la Hyperion. Acolo am intrat printre primii si am fost repartizata la clasa domnului Virgil Ogasanu, asistent Georgiana Saizescu.

sexy Maria Magdalena Chihaia la iumor
sexy Maria Magdalena Chihaia la iumor

Nu prea stiam eu exact cine este in perioada aceea, dar ulterior am decoperit un pedagog extraordinar, care desi la inceput mi s-a parut dur (eu alergand de la turism – anul 4 la actorie zilnic), am invatat foarte multe de la dansul. Nu-mi dadea niciodata sa joc prima donne, ingenue, ma trecea prin toate personajele atipice, am jucat si travesti, rol care mi-a placut foarte mult. La inceput eram suparata pe dansul, dar ulterior mi-am dat seama ca acela a fost momentul de start in cariera mea, care m-a transformat intr-un actor versatil. Daca mereu jucam in filmele colegilor de la regie drame, dupa facultate am ajuns sa fac mai mult comedie. In paralel cu facultatea am avut ocazia in anul 3 de actorie sa joc la Teatrul Logos in Faust de Goethe si sa prezint emisiuni pentru copii la Eurokid Tv. De fapt in aceste mi-am format mana ca moderator de emisiuni si ca actor.

Maria Magdalena Chihaia
Maria Magdalena Chihaia
Dupa facultate insa a fost ceva mai greu, aveam impresia ca daca esti talentat vei fi acceptat si luat in toate teatrele, dar nu a fost asa. Despre acest subiect pot vorbi ore in sir, dar voi fi scurta. Am avut ocazia sa  colaborez cu diferite teatre: Teatrul Tudor Vianu din Giurgiu, Teatrul Mic, Unesco, Teatrul Logos, Teatrul Indart, M.A.I., am avut diferite reprezentatii in aer liber cu teatrul de estrada in Sibiu, Timisoara, Craiova, Hunedoara, Jidova, Sinaia, Bucuresti – Hanul lui Manuc etc., recent am colaborat cu The Fool prin one woman show-ul meu „Michelle” (spectacol produs de mine) , Teatrul Rosu prin „Amor la indigo” si din 2017 cu Teatrul Elisabeta prin ” Crima la cina” , o comedie in stilul Agatha Christie, un spectacol interactiv cu muzica live si dans, care se joaca si in prezent. Am reusit sa fac parte din multe proiecte si sa joc in mai multe spectacole de teatru diferite : teatru forum, teatru dans, pantomima, teatrul de estrada, teatru clasic, teatru contemporan.
maria magdalena chihaia
maria magdalena chihaia
Dar ce spune despre „iUmor”? „Sunt foarte fericita ca sunt in finala. Va rog sa-mi tineti pumnii sambata, am foarte mari emotii. Aceasta emisiune m-a ajutat in pandemie sa nu clachez. Avand o ocupatie si pregatindu-ma pentru finala de pe 6 iunie, am putut sa trec mai usor peste aceasta perioada, care ne-a clatinat pe toti si care ne-a invatat multe lucruri. Imi place foarte mult aceasta emisiune si consider ca pentru un actor este bine sa vina in aceasta emisiune si sa faca cunostinta cu publicul din toata Romania si cu lumea televiziunii. Este o experienta unica, total diferita de teatru sau film. Si acum sincer : consider ca un  actor trebuie sa mai dea si un „examen” din cand in cand. Mereu trebuie sa-ti doresti sa inveti  sa experimentezi mai mult si sa vezi unde te pozitionezi ca si actor si cat poti sa duci”, a spus ea.
https://www.youtube.com/watch?v=K3M5yUTENNE&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3fjL8qESTx1WqVkxULP_FuoxL1OUEC8m7pwvfqpx0ArpiVPsthsdKH9MI