Cristian Harhătă a căzut victimă hackerilor: Conturile sale de Facebook și Instagram, au fost atacate!

33
cristian la emisiune
cristian la emisiune

Cristian Harhătă, cunoscutul cântăreț de muzică populară dar și fost concurent la ”Batem palma”, a fost recent ținta unui atac cibernetic nemilos. În urma incidentului, contul său de Instagram a fost spart, iar hackerii au folosit aceste platforme de socializare pentru a trimite link-uri suspecte și a modifica informațiile personale ale artistului. Totul a început acum o săptămână, când unul dintre prietenii lui Cristian Harhătă de pe Facebook a fost ținta unui atac similar. Contul de Facebook a acelui prieten a fost spart, iar hackerii au trimis mesaje în numele său către alte persoane, promițând să-i ofere un vor fetiței prietenului la un concurs. Norocul a făcut ca acest incident să fie descoperit rapid, când persoane comune au alertat cântărețul asupra faptului că contul acelui prieten a fost compromis. In urma mai multor atacuri, Cristian Harhătă a reușit să-și protejeze contul de Facebook prin măsuri de securitate riguroase.

contul solistului s-a transformat in acesta
contul solistului s-a transformat in acesta

Deși atacurile au fost inițiate din București și Cluj, el a acționat rapid și a schimbat parola de mai multe ori, deconectând toate dispozitivele de pe care s-a intrat ilegal în contul său. Cu toate acestea, situația s-a înrăutățit în următoarea zi, când artistul a descoperit că și contul său de Instagram a fost spart. Din nefericire, contul acesta nu era la fel de bine securizat și hackerii au reușit să preia controlul asupra lui. În timp ce Cristian Harhătă se afla la un eveniment muzical, a primit vestea de la sora sa că cineva se dă drept el pe Instagram. Hackerul a modificat complet pagina artistului, schimbând numele cântărețului în al său propriu, ștergând tot conținutul și adăugându-și propriile date personale. În final, acesta a rămas în posesia listei de prieteni a cântărețului.

Cristian Harhătă
Cristian Harhătă

În urma acestei experiențe neplăcute, Cristian Harhătă își sfătuiește fanii să fie extrem de atenți la link-uri ciudate, dar in acelasi timp ii incurajeaza sa citeasca primele cuvinte din linck deoarece YouTube, Facebook, Instagram sunt cuvinte sigure, in general linckurile suspecte sunt platforme necunoscute și să-și securizeze conturile sociale prin intermediul tuturor măsurilor de recuperare disponibile, inclusiv utilizarea unui număr de telefon valid. Artistul crede că acesta este cel mai sigur mod de a recupera ușor un cont atacat. După incident, Cristian Harhătă a fost nevoit să-și creeze un nou cont de Instagram și să-și reconstruiască prezența online. Cu toate acestea, el nu s-a lăsat descurajat și a continuat să își ducă pasiunea pentru muzică înainte. Artistul a revenit rapid în atenția publicului, anunțând că a început filmările pentru un nou videoclip. Incidentul în care Cristian Harhătă a fost ținta hackerilor este un semnal puternic că nimeni nu este în afara razei de acțiune a infractorilor cibernetici. Cu toate acestea, prin conștientizarea riscurilor și prin luarea de măsuri de securitate adecvate, fiecare utilizator de internet poate reduce șansele de a deveni o victimă a unui astfel de atac.

@CristianDinIasi❌️🍷asa bunicu’ meu spunea❎️cristian harhata 📽videoclip oficial – YouTube