Daca n-ati fost la concertul lui Stefan Banica, aflati cand il puteti vedea la TV!

461
Stefan-Banica-Sala-Palatului-Bucuresti
Stefan-Banica-Sala-Palatului-Bucuresti

Concertele Extraordinare de Craciun marca Stefan Banica, de la Sala Palatului, au implinit 18 ani de existenta. Conceptul concertului de Craciun a fost initiat de Stefan Banica pe 11 decembrie 2002 si a devenit peste ani o adevarata traditie, unica in show-biz-ul romanesc, care anul aceasta si-a sarbatorit „majoratul”, 18 ani neintrerupti de concerte de Craciun. Cu acest prilej, productia din acest an de pe scena Salii Palatului a fost una speciala, spectaculoasa. A fost construit un decor impresionant, care a cuprins nu mai putin de 200 metri patrati de led. Toata aceasta structura a prins viata prin lumini, continut video si grafica special creata pentru fiecare moment in parte din spectacol, scena transformandu-se in altceva de fiecare data, de peste 20 de ori in timpul concertului.

Nu au lipsit invitatii speciali, care au fost primiti cu multa caldura de public. Prima invitata in concert a fost Elena Gheorghe, alaturi de care Stefan Banica a cantat o versiune reinterpretata a piesei „Poveste de mai”, pe ritmuri latino, urmata de o piesa pe care amandoi au cantat-o in premiera intr-un spectacol, „Merry Christmas, baby!”.

S.Banica & Radu Stefan Banica..
S.Banica & Radu Stefan Banica..

Urmatorul invitat-surpriza a fost nimeni altul decat baiatul cel mare al lui Stefan Banica, Radu Stefan Banica, care are varsta concertului de Craciun, 18 ani. Cei doi, tata si fiu, au cantat impreuna piesa „Doar o data-i Craciunul”, in videoclipul cantecului apare chiar Radu Stefan la varsta de 2 ani si jumatate. Stefan Banica a facut o marturisire plina de emotie: „Eu nu am avut sansa sa impart o astfel de scena cu tatal meu, dar am acum bucuria unica sa o impart azi cu fiul meu: Radu Stefan Banica!” La finalul acestui moment, pe ecranele de pe scena Salii Palatului a aparut chipul marelui actor Stefan Banica Senior, sub ochii publicului fiind trei generatii Banica. A fost, poate, cel mai emotionant moment al spectacolului, publicul aplaudand minute in sir in picioare, la scena deschisa.

S.Banica & Elena Gheorghe
S.Banica & Elena Gheorghe

Un alt punct important al concertului a fost piesa „E dreptul tau!”, cand Stefan Banica a vorbit despre momentul Decembrie 89, despre libertate, despre responsabilitate, despre educatie, drepturi, optiuni, despre dreptul de vot. Artistul le-a amintit celor prezenti in sala ca astazi suntem liberi pentru ca „bunicii sau parintii tai au luptat sau au murit acum 30 de ani tocmai ca tu sa ai aceste drepturi, care te obliga sa fii responsabil! Si ca sa nu uiti, tinere, de toate astea si ca sa nu uiti ca in Romania de azi schimbarea incepe cu tine, am sa-ti cant o piesa care se numeste „E dreptul tau”!”

In partea a doua, concertul s-a transformat in petrecere de majorat, majoratul concertului de Craciun. Invitatii speciali nu au lipsit nici acum. La aceasta petrecere au participat 3 SUD EST, primiti cu ovatii de public si Marian Mexicanu’ (la acordeon). Alaturi de 3 SUD EST, Stefan Banica a cantat un medley format din hituri marca proprie si hituri marca 3 SUD EST. Iar impreuna cu Marian Mexicanu a reinterpretat intr-o maniera unica binecunoscutul cantec „Trandafir de la Moldova”.

 Cantece celebre de Craciun si hituri marca Stefan Banica, asteptate de public de fiecare data, au completat tabloul plin de emotie, bucurie si energie al Concertului de Craciun la ceas aniversar, la 18 ani, transformand cele patru seri de concert intr-o adevarata sarbatoare.

Cei care nu au putut ajunge la Sala Palatului, vor putea urmari Concertul Extraordinar de Craciun Stefan Banica 18 ani la Antena 1, in Ajunul Craciunului, pe 24 decembrie, ora 23:45.