Deschideri și evenimente noi în Dubai în prima jumătate a anului 2020

130
Burj Khalifa the world's tallest building
Burj Khalifa the world's tallest building

Numeroasele atracții și complexuri spectaculoase din Dubai continuă să  încânte și să uimească indiferent de anotimp și multe altele își vor deschide porțile în prima jumătate a anului 2020.

Evdenimente majore din viata orasului! – A 10-a aniversare a Burj Khalifa.

Cea mai înaltă clădire turn din lume, Burj Khalifa, își va sărbători cea de-a 10-a aniversare în ianuarie 2020. Acest zgârie-nori a devenit fără îndoială un simbol pe orizontul orașului Dubai și a atras vizitatori din întreaga lume de la inaugurarea sa în anul 2010.

Interzicerea obiectelor din plastic de unică folosință la DXB a început pe 1 ianuarie 2020.

Aeroportul Internațional Dubai, cel mai frecventat aeroport din lume pentru rute internaționale, elimină toate obiectele din plastic de unică folosință din incinta sa începând din ianuarie 2020. Acestea includ obiecte precum tacâmuri, paie pentru băuturi și sacoșe de cumpărături folosite în spațiile comerciale. Dubai World Central (DWC) va interzice, de asemenea, utilizarea obiectelor din plastic de unică folosință și va elimina astfel 5.500 de tone de astfel de obiecte în fiecare an.

Restaurantele din Dubai vor oferi apă filtrată gratuit.

Pentru a reduce utilizarea obiectelor din plastic, din anul 2020, toate restaurantele și hotelurile din Dubai vor oferi oaspeților apă filtrată ca o alternativă la apa îmbuteliată.

 Festivaluri 

Dubai Food Festival

O sărbătoare a gastronomiei de pretutindeni și singurul festival gastronomic la nivel de oraș din Orientul Mijlociu, Dubai Food Festival reîncepe, oferind delicii irezistibile timp de 18 zile, de pe 26 februarie până pe 14 martie 2020. Vizitatorii pot gusta din diversele specialități culinare ale orașului, cu un program încărcat de evenimente și promoții gastronomice interesante, scoțând în evidență gastronomia unică din Dubai, personalitățile orașului și experiențele culinare de talie mondială pe care le oferă.

Taste of Dubai

Taste of Dubai este un eveniment extravagant de trei zile în care sunt prezentate cele mai bune restaurante din oraș, chefi bucătari de renume, muzică live și mărci de top din domeniul mâncărurilor și băuturilor. Următoarea ediție va avea loc între 12 și 14 martie 2020 la Dubai Media City Amphitheatre.

Art Dubai 2020

Fiind unul dintre cele mai importante târguri de artă la nivel internațional, Art Dubai atrage numeroși artiști, proprietari de galerii și colecționari de artă din toată lumea care se strâng în Dubai pentru a participa la unul dintre evenimentele principale ale sezonului artistic din Dubai. Acest eveniment este foarte apreciat pe scena internațională a artei și oferă o platformă tinerelor talente, promovându-le alături de centre consacrate și artiști cunoscuți în întreaga lume.

o     Data: 25 – 28 martie 2020

o     Locul de desfășurare: Madinat Jumeirah

Ramadanul în Dubai

Luna Sfântă a Ramadanului este momentul perfect pentru a descoperi o altă parte a orașului, găzduind o serie de evenimente, ocazii și adunări unice la care puteți participa pentru a explora cultura locală și pentru a experimenta bucătăria autentică din Emirat și festivitățile tradiționale În 2020, se preconizează că Ramadanul va începe pe 24 aprilie.

ATRACȚII

Ain Dubai

Aflată pe insula Bluewaters, Ain Dubai reprezintă încă un record mondial care a fost doborât de Dubai. Gigantica roată panoramică are o înălțime uluitoare de 250 m, fiind astfel cea mai înaltă astfel de roată din lume, și oferă priveliști amețitoare asupra superbului litoral al orașului, orizontului impresionant și faimoaselor repere precum Burj Al Arab, Palm Jumeirah și Burj Khalifa. La baza sa se află o zonă de divertisment, cu un imens ecran LED montat pe roată. Pe lângă Ain Dubai, pe insula Bluewaters se mai află hoteluri, magazine, restaurante și locuințe particulare.

Museum of the Future
Museum of the Future

Muzeul viitorului

Fondat de Fundația Dubai Future, Muzeul viitorului va expune cele mai mari inovații, prototipuri și invenții ale planetei, permițându-le vizitatorilor să interacționeze cu exponatele. De asemenea, muzeul va găzdui cursuri avansate, ateliere de lucru și discuții cu ajutorul tehnologiei și soluțiilor științifice de ultimă generație pentru a explora inovațiile futuriste.

Biblioteca Mohammed Bin Rashid

Biblioteca Mohammed Bin Rashid va conține colecții specializate ale celor mai recente și distinse cărți, ideale pentru cititori de toate vârstele cu interese cât mai variate. Complexul cu o suprafață de 92.903 metri pătrați va include un teatru cu 500 de locuri și se va situa în Al Jaddaf, cu vedere la Râul Dubai. Va găzdui peste 4,5 milioane de cărți, 1 milion de cărți audio și 2 milioane de cărți în format digital. De asemenea, biblioteca va dispune de mai multe zone dedicate interacțiunii, evenimentelor, activităților și festivalurilor educaționale și culturale.

Complexuri

Route 2020

Proiectul Route 2020 este o prelungire a metroului din Dubai și va transporta milioane de vizitatori la Expo 2020. Această prelungire de 15 km va deservi și alte comunități din Dubai, printre care The Gardens, Discovery Gardens, Al Furjan, Jumeirah Golf Estates și Dubai Investment Park, înainte de stația terminus de la Expo 2020. Serviciile pentru pasageri vor fi oferite începând din luna mai 2020, cu cinci luni înainte de deschiderea expoziției. Va avea o capacitate de 23.000 de pasageri pe oră în fiecare direcție, cu un număr de utilizatori preconizat inițial de 125.000 de pasageri pe zi, și va deservi incinta Expo 2020 și împrejurimile, extinzându-se dinspre Expo Village și Expo Mall către vest și dinspre Expo Yard către est.