Exclusiv! Irina Voluță „Cînd am ales să fac machiaj semipermanent am început din glumă”

238
irina voluta regina frumusetii din moldova
irina voluta regina frumusetii din moldova

Irina Voluță este din Moldova însă a devenit cunoscută în toată lumea datorită pasiunii ei pentru frumusețe. Pentru că femeia oferă o altă latura a frumuseții ei prin ceea ce face, prin dermopigmentare, iar în luna mai va merge la Miss Continental ce va avea loc în Napoli, unde va fi reprezentata Moldova. Despre femeia obișnuită dar și cea de afaceri am stat de vorbă cu Irina Voluță într-un interviu pe care ni l-a oferit în exclusivitate

Exclusiv!: Cine este Irina Voluță și de unde vine. Cum te-ai descrie în câteva cuvinte?
Irina Voluță: Cred că cele 2 cuvinte care mă caracterizează cel mai bine sunt: visătoare și ambițioasă. Sunt din Moldova orașul Chișinău. Sunt mamă a doi băieți de 12 și 8 ani. Un an în urmă am divorțat după un mariaj de 11 ani. Am marele noroc că mama locuiește la mine și mă ajută maxim cu copiii. Sunt fondatoarea brandului Ivolution (produse pentru machiaj semipermanent), Fondatoarea Contour Academy By Irina Voluta, trainer internațional în dermopigmentare, jurat în campionatele internaționale și speaker internațional.

Cu ce te ocupi exact? Cum se numește ceea ce faci tu?
Într-un cuvînt efectuez machiaj semipermanent.

Te consideri o femeie puternică, de succes?
Pot zice cu un DA mare că mă consider o femeie puternică și o femeie de succes.

rina voluta
rina voluta

Când ai învățat ceea ce faci acum? Ți s-a părut greu la început?
Sunt în domeniul beauty deja de 15 ani. Trebuie să aleg între o facultate și domeniul Beauty fiindcă nu era posibilitatea să le fac pe ambele, și am ales acest domeniu și nu regret o secundă. Cînd am ales să fac machiaj semipermanent am început din glumă, mi să părut cel mai greu domeniu, fiindcă lucrezi cu ace, sînge, și ai o mare responsabilitate față de imaginea femeii. Și ” Sprînceană este cartea de vizită a oricărei femei”. Am început cu frizeria, machiajul, coafurile, genele, iar într-un final că făceam sprîncenele perfect în machiaj, clientele mi-a dat ideea să fac machiaj semipermanent fiindcă o făceam perfect.

Îți mai amintești primele experimente? Le-ai făcut pe tine sau prietene?
Primele sprîncene i le-am făcut mamei și finei mele, dacă este să zic că le-am făcut perfect, aș minți (rade). Atunci îmi păreau perfecte acum nu. Dar mi-am făcut și mie personal sprîncenele, a fost greu fiindcă mă loveam cu mășina de tattoo în oglindă, dar într-un final am reușit

Cum ai descoprit că poți fi mai frumoasă decât ești? Când ai descoperit că poți să dai o altă față frumuseții?
Am descoperit că pot fi mai frumoasă de cît sunt în momentul cînd am apelat pentru prima dată la o procedură cosmetologică, și anume mărirea buzelor.

irina voluta
irina voluta

Ne poți spune ce operațîi/intervenții chirurgicale ai? Ai făcut ceva schimbări la tine? De ce ai apela la ele?
Cînd cel mic avea 4 ani, am decis să apelez la medicul plastician. În anul 2018 mi-am făcut prima operație și anume cea de mărire a sînilor. Peste 3 săptămâni a urmat operația de abdominoplastie. Iar peste 4 ani mi-am schimbat și toată dantură. Îmi doresc o ultimă operație de micșorare a taliei și mărirea feselor cu grăsime. Atunci cînd femeii îi place ce vede un oglindă, ea primește acea încredere în ea și ea devine mai puternică în ceea ce face.

Cum ai învățat să faci dermopigmentare? De la cine ai învățat?
Cursurile în dermopigmentare le-am făcut la 2 cele mai mari academii din Europa. Toate perfecționarile le-am făcut doar în Europa.

Ce servicii oferi clientelor tale?
Clienților mei ofer servicii în dermopigmentarea sprîncenelor, buzelor și a eyeliner.

Îi înveți și pe alții să facă ceea ce știi tu?
Cursurile în dermopigmentare viitoarele cursante le pot face în Moldova la Contour Academy By Irina Voluta, dar și în Europa, deoarece colaborez cu mai mulți organizatori care se ocupă de organizarea cursurilor cît și a master clasului.

Ce proiecte urmează pentru tine? Participi la concursuri de frumusețe, de miss sau alte genuri?
Pe dată de 5 mai voi participa la Miss continental ce va avea loc în Napoli, voi fi reprezentată Moldovei. Cel mai mare plan și lucrez la el să îmi fac o rețea de Academii în Europa ce o să îmi poarte numele Ivolution Academy.

voluta irina
voluta irina

De când te-ai implicat în ceea ce faci ai primit premii, ai fost premiată?
Am primit o mulțime de premii în ceea ce fac.
2018- Stlistul anului, 2021 – premiul pentru Speaker internațional din Londra, premiul pentru Speaker internaționale din Kazakistan, premiul pentru jurat din cadrul campionatului din Kazahstan, Premiul oferit de „iSecrete” ca cel mai bun dermopigmentist din București

Ai lucrat de-a lungul anilor cu vedete din țară sau străînătate? Ce persoane publice au apelat la serviiciile tale?
Tatuajul este o procedura ce nu apelează des vedetele, deoarece ele tind spre naturalețe o dată ce ține de fața lor. Am avut vedete ce le-am făcut procedura și nu mi-au permis să le fac poze deoarece nu doresc să știe că au apelat la această procedura. Dar în mare parte lucrez cu femeile de afaceri, ce nu au timp să stea în fața oglinzii să se machieze. Pentru mine orice femeie este o vedetă.

Ți s-a întâmplat, la un moment dat să-ți depășești limitele? Să ai proprile recorduri?
Am avut momente cînd mi-am depășit limitele, să am cîte 9 cliente pe zi în Italia, de la ora 9 pînă la ora 2 noaptea munceam, iar în a 3-a zi am adormit cu mașină de tattoo în mînă în proces ce lucrăm, a căzut mașina și m-am trezit. Am zis că nu mai fac așa ceva să mă supraobosesc. Și la fel mi-am depășit așteptările cînd am avut curs cu 15 cursante deodată.

fermecatoarea irina voluta
fermecatoarea irina voluta

Te consideri o femeie puternică, de succes?
Sunt o persoană ce visează foarte mult și realizează. Îmi place enorm să creez haine. Dacă nu eram dermopigmentist, cu siguranță eram designer vestimentar.

Am vrea să ne spui despre femeia Irina Voluță – ce pasiuni ai, ce îți place să faci în timpul liber?
Timp liber am foarte puțîn, și cînd îl am îl petrec cu copiii mei, fiindcă din păcate sunt foarte puțîn timp în Moldova și ador timpul petrecut cu ei.

Când ai avut ultima oară o vacanță? Unde ți-ai dori să pleci în următoarea vacanță?
Următoarea vacanță îmi doresc enorm în Africa, dar nu găsesc timp din păcate fiindcă timpul liber este un lux pentru mine și la moment nu dispun de acest lux. Vacantă îmi fac în fiecare lună după fiecare călătorie ce o am cu cursurile, îmi rezervez cîte 2,4 zile de odihnă că din păcate nu mai mult nu îmi permite timpul.