Mihaela Teleoaca, 30 de ani de la debut in filmul „Un studio in cautarea unei vedete”

938
Mihaela-Teleoaca-by-Simion-Buia
Mihaela-Teleoaca-by-Simion-Buia

Avem actori despre care trebuie sa-i stie toata lumea. Pornind de la aceasta fraza ne-am gandit sa scriem despre actorii pe care ii vedeti la teatru, in filme vechi sau in piese de teatru. Azi ne-am gandit sa va povestim despre Mihaela Teleoaca, pe care am revazut-o zilele trecute la Prima TV in pelicula „Un studio in cautarea unei vedete”.

Mai tarziu, peste doar cateva ore, ne-am intalnit cu actrita la aniversarea Teatrului de Comedie care a implinit 58 de ani. Actrita care s-a nascut pe 20 septembrie 1968 a absolvit în 1992 Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” Bucureşti, secţia Actorie, clasa prof univ dr. Gelu Colceag. Peste 20 de ani avea sa joace in filmul „Un studio in cautarea unei vedete” in rolul tinerei cascadoare Marina, careia colegii ii spuneau Marin. „Au trecut 20 de ani? Nu-mi vine sa cred”, ne-a spus actrita sambata seara. Nici noua, pentru ca este neschimbata si la fel de frumoasa. Telespectatorii o stiu pe Mihaela Teleoaca din perioada  1993 – 1999 cand a jucat in mai multe episoade din „Arlechino” in regia lui Radu Popovici.

Cat despre film, a jucat cateva roluri in „Liceenii” dupa George Sovu in regia Nicolae Corjos, a fost Elena in „Terminus Paradis”, regia Lucian Pintilie, a fost Mama in „Ştefan”, regia Stanca Radu, scurtmetraj de fictiune care a luat „Marele Premiu” la Festivalul Internaţional de Film Studenţesc CineMAiubit, 2007. Actrita poate fi vazuta in mai multe piese la diverse teatre din capitala, printre care si teatrul de comedie.