Mircea Lucescu este Il Luce, din 6 iunie, la TVR 1

328
Mircea lucescu si Ahmetov
Mircea lucescu si Ahmetov

Seria documentară realizată de cunoscutul comentator și realizator tv Dumitru Graur, ce urmărește cariera și viața marelui antrenor român, va putea fi urmărită timp de opt săptămâni, în fiecare sâmbătă și duminică, de la 15.30, la TVR 1.
Din 6 iunie, iubitorii fotbalului, dar nu numai ei, sunt așteptați în fața micilor ecrane, pentru a urmări povestea de succes a unuia dintre cei mai prolifici antrenori pe care România i-a dat fotbalului internațional, dar și a unui om care a răzbit prin propriile puteri, care a demonstrat că determinarea, seriozitatea și sufletul pus în tot ceea ce a făcut sunt cheia spre rezultate excepționale. Mircea Lucescu este „Il Luce”, în seria documentară ce începe din 6 iunie la TVR 1, realizată de cunoscutul comentator și realizator tv Dumitru Graur. Producția în 16 episoade va putea fi văzută în fiecare sâmbătă și duminică, de la 15.30, la TVR 1.

familia Lucescu - Mircea Lucescu in pulover, in centru
familia Lucescu – Mircea Lucescu in pulover, in centru

Serialul urmărește pas cu pas cariera de jucător și de antrenor a celui supranumit „Il Luce” încă din anii ’90, când își câștiga faima în Italia, la Pisa și Brescia. Peste 100 de personaje din România, Italia, Turcia sau Ucraina vorbesc pe larg despre Mircea Lucescu, omul care le-a marcat într-un fel viața și cariera.

De-a lungul celor 16 episoade, sunt redate cu fidelitate, grație unor secvențe de arhivă foarte amănunțit cercetată, meciuri celebre între Dinamo și Steaua, partide ale echipei naționale, traseul unor formații construite de Lucescu, precum Corvinul Hunedoara, Dinamo, Rapid, Galatasaray sau Șahtior Donețk, numeroasele succese obținute cu aceste echipe, culminând cu câștigarea Cupei UEFA, la Istanbul, în 2009.

Lucescu triumfator
Lucescu triumfator

„Il Luce” este, în fapt, o adevărată cronică a fotbalului românesc, pe care Mircea Lucescu l-a marcat vreme de peste 30 de ani, dar și a succesului fără pereche obținut peste hotare, așa cum niciun alt antrenor român n-a reușit până în prezent. În final, ștafeta este predată fiului său, Răzvan Lucescu, a cărui promițătoare carieră de antrenor este în plină desfășurare.

Pe 6 iunie, de la 15.30, telespectatorii TVR 1 văd începutul poveștii celui care avea să devină, pentru întreaga lume a fotbalului, „Il Luce” – „Copilul cu ochii mari şi dragoste de carte”. Iar duminică, pe 7 iunie, la aceeași oră, urmărim episodul 2 al seriei realizate de Dumitru Graur, cu titlul „Fotbalul e viața mea”.

mircea lucescu si razvan lucescu
mircea lucescu si razvan lucescu

Următoarele episoade continuă cu alte momente importante din viața marelui antrenor: „Căpitanul de pe Wembley” și „Între primele 8 echipe ale Europei” (episoadele 3 și 4, difuzate pe 13 și 14 iunie), „Hunedoara, mon amour!” și „Cum se clădeşte o echipă naţională” (episoadele 5 și 6, pe 20 și 21 iunie), „Preţul succesului” și „Copiii lui Lucescu se fac mari” (episoadele 7 și 8, pe 27 și 28 iunie), „Dinamo-Steaua, meciul generalilor” și „Mirajul fotbalului italian” (episoadele 9 și 10, pe 4 și 5 iulie), „Brescia Romena” și „Iubire înflăcărată de Giuleşti” (episoadele 11 și 12, pe 11 și 12 iulie), „I Love You, Luce!” și „Lucescu Împărat” (episoadele 13 și 14, pe 18 și 19 iulie), respectiv „În inima lui Ahmetov” și „Un om în picioare” (episoadele 15 și 16 – ultimul, difuzate la TVR 1 pe 25 și 26 iulie).

„Este capodopera vieții mele profesionale! Îi sfătuiesc pe toți iubitorii fotbalului să nu rateze niciun episod”, afirma realizatorul, referindu-se la această producție. Timp de opt săptămâni, seria documentară „Il Luce” se vede la TVR 1, în fiecare zi de weekend, de la 15.30.