O romanca face cariera peste hotare! Raisa Ambros va expune concomitent in cele doua Venetii: in Italia si la Los Angeles!

503
Raisa Ambros
Raisa Ambros

Se numeste Raisa Ambros, este romanca din Moldova si merge prin lume in cautarea succesului. Pe care l-a gasit. Acum se afla la Londra si se pregateste pentru cateva evenimente speciale. „Voi expune in acelasi timp in cele doua Venetii: la Venetia in Italia vor fi expuse pentru o luna pe durata Carnavalului, incepand cu 13 februarie, si la Venice, Los Angeles, incepand cu 14 februarie. Prima expozitie personala la Los Angeles 14-16 februarie 2020. Dupa mai multe expozitii de grup in Europa, visul meu era sa expun in America. Lucrarile mele au fost apreciate cel mai mult de americani in grupurile de abstract online, de asta vroiam sa am deschidere directa la publicul din SUA. Voi merge o saptamana la New York unde voi avea cateva Private view cu potentiali clienti, pentru a purta dialog cu posibili curatori si galerii, sa vizitez cele mai imortante muzee si expozitii.

Raisa Ambros Vlad Chirinciuc Insarcinat cu afaceri, ambasada Moldovei in Franta
Raisa Ambros Vlad Chirinciuc Insarcinat cu afaceri, ambasada Moldovei in Franta

Apoi la Los Angeles, unde vor avea loc trei targuri de arta. Am aplicat online sa particip la targul de arta din Los Angeles, organizat de stARTup Art Fair, singurul eveniment de acest gen creat pentru artiști și de către artiști. Conditiile de participare erau pentru artistii locali, insa eu am incercat sa aplic din Regatul Unit stiind ca, daca trec selectia, atunci granita dintre Europa si America este depasita. Nu a fost usor. Fiecare targ stARTup este jurizat de un impresionant și mereu schimbător Comitet de selecție al galeristilor, curatorilor și artistilor cunoscuți pentru a asigura o expozitie coeziva, bine curata. Artistii stiu cand sunt selectati ca au trecut de o bariera inalta. Am fost foarte emotionata cand mi s-a comunicat ca voi expune prima mea expozitie personala la Los Angeles, intr-un eveniment atat de vast, alaturi de artisti de anvergura din Statele Unite, Regatul Unit si Olanda. Sunt unica artista din R. Moldova, Romania, Italia care participa la acest targ de arta, caci le reprezint deopotriva pe toate trei”, ne-a povestit Raisa.

Raisa sevalet
Raisa sevalet

Am vrut sa aflam ce este StARTup de la ea si iata ce ne-a marturisit. „Este un proiect de artă contemporană unic in care artistii profesionistii si publicul iubitor de artă se aduna pentru a descoperi cei mai talentati artisti independenti de astazi prin targuri de arta hoteliera, expozitii de arta, consultanta pentru colectionari si vanzari si inchirieri de arta privata. Co-fondatorul si directorul stARTup, Ray Beldner, a lucrat in educatia si marketingul in arta in ultimii 20 de ani. Ca artist, a expus in peste 15 expoziții solo si peste 100 de expozitii de grup, atat la nivel national, cat si international, iar operele sale pot fi gasite in numeroase colectii private si muzeale. Specific acestui proiect mai este faptul ca targul este organizat intr-un hotel trendy in stil de arta contemporana, in cazul de fata la The Kinney Venice Beach, pe malul oceanului Pacific. Fiecare artist selectat expune intr-o camera de hotel, pentru a da impresia concreta a operelor intr-o incapere, care arata mai mult a open studio. Eu voi expune in jur de 30 de lucrari intr-o camera la numarul 308. Vanzarea se face direct publicului. Astfel, in cateva zile se pot realiza conexiuni mai importante cu colecționarii, galeriștii, designerii de interior și curatorii decât s-ar putea face pe parcursul unui an intreg”, ne-a povestit Raisa.

Raisa Ambros
Raisa Ambros

Cine este Raisa Ambros?

Raisa Ambros e originara din satul Calugar, raionul Falesti, localitate care a dat lumii diversi pictori talentati recunoscuti la nivel mondial. La varsta de 19 ani a plecat sa studieze cu o bursa de studii la Academia de Teatru si Film in Romania, unde a si perfectionat studiile de pictura, realizand la sfarsit de cursuri prima expozitie de grup in cadrul facultatii. „Am urmat cursuri in privat cu diversi artisti profesionisti din Rusia, Republica Moldova, Regatul Unit, Italia, dar mentorul meu de baza si de suflet ramane pictorul si profesorul Mihai Bandac, cel mai mare colorist roman, dupa cum l-a numit Nichita Stanescu”, a spus Raisa.

Profesorul Mihai Bandac
Profesorul Mihai Bandac

Destinul insa a condus-o spre taramul media, fiind angajata ca scenarist la ProTv si Acasa in Bucuresti timp de 5 ani. In 2002 a plecat pe motiv de studii in Italia, unde s-a stabilit la Roma si s-a afirmat drept prima moldoveanca devenita jurnalista in Italia. Aici a promovat intens comunitatea moldovenilor atat in presa italiana, cat si la televiziunea italo-romana Romit Tv, unde a condus mai multe emisiuni si talk-show-uri in direct.

green2
green2

In 2016 s-a transferat la Londra, in Regatul Unit, cu un contract de munca in calitate de redactor-sef la revista Social Value and Intangibles Review, la care a activat timp de 3 ani. In acest timp, Raisa a realizat diverse interviuri cu personalitati precum Sharon Stone, Gianluigi Bufon, Mercedes Peñas Domingo, First Lady a Costa Rica, Philippe Couillard, Primul Ministru a Quebec, etc. A creat si a lansat revista specializata in tehnologie ICO Crowd.

Raisa Ambros
Raisa Ambros

In acest timp, Raisa a realizat diverse interviuri cu personalitati precum Sharon Stone, Gianluigi Bufon, Mercedes Peñas Domingo, First Lady a Costa Rica, Philippe Couillard, Primul Ministru a Quebec, etc. A creat si a lansat revista specializata in tehnologie ICO Crowd.

Quantum Physics
Quantum Physics

Dupa Referendum, a activat ca reporter special pe teme legate de Brexit pentru revista Eurocomunicazione, dar si ca trimis special la diverse conferinte internationale. Dupa o lunga pauza in care s-a dedicat jurnalismului, Raisa a revenit la pasiunea din tinerete, pictura, transformand-o in activitatea de baza, talentul sau plastic nativ fiind recunoscut imediat. Vorbeste cinci limbi straine si este foarte mandra de originile sale.