Petronel, alias padurarul Mitica din “Moldovenii”: “Cand am o problema ma transform in padurarul Mitica si scap usor”!

310
Petronel Gongeanu - rol padurar Mitica - serial Moldovenii - Kanal D
Petronel Gongeanu - rol padurar Mitica - serial Moldovenii - Kanal D

Petronel Gabriel Gongeanu, actorul care interpreteaza rolul padurarului Mitica, din serialul de comedie “Moldovenii”, care va incepe in toamna, la Kanal D, spune ca are multe in comun cu personajul sau, iar lumea satului il inspira in permanenta pentru a intra perfect in pielea acestuia. Petronel Gongeanu si-a petrecut copilaria in satul Schitul Duca, din vecinatatea Iasului, iar acum, la maturitate, isi interpreteaza personajul devenind un “om al satului” copilariei sale. Imprevizibil, amuzant, bun, hotarat, incapatanat sunt doar cateva dintre atuurile padurarului Mitica.

Moldovenii
Moldovenii

„Padurarul Mitica este un personaj mai dur, are gandirea lui <fixa>. Este un om al satului foarte influent pentru ca, in mai toate situatiile, cuvantul lui are <greutate>, chiar si in fata celor mai importanti oameni ai locului: primarul, preotul, dascalul. Are autoritate si, de fiecare data se bucura de sustinerea totala a bunului sau prieten, Cornel (Iulian Mehedint – n.r.). Padurarul Mitica nu arata ca este un om bun atunci cand trebuie, si prefera sa arate contrariul doar ca sa dovedeasca celorlalti ca el nu merge in aceeasi <directie> cu ei”, spune actorul.

Un om extrem de important din viata actorului, bunicul sau, il „ajuta” pe Petronel sa-l redea, atat de bine, pe padurarul Mitica. Cumva, Petronel se „da” dupa personajul sau, nu invers. „60% din personajul meu duce spre <bunelul> meu (bunicul – n.r.). Era mic de statura, padurar chiar; si foarte respectat in sat. Toata lumea il stia de om bun, muncitor, caruia ii placea viata. Asa am vrut sa il infatisez si pe padurarul Mitica, spre latura asta a <bunelului> meu. Am imprumutat mult din personalitatea personajului meu, nu invers J. Cand am o <problema> ma transform in padurarul Mitica si scap usor J”, marturiseste actorul.