Primul bucătar român apărut la televizor îi jurizează pe cei trei Chefi la cutite

238

O nouă luptă a amuletelor îi va provoca pe cei trei chefi, luni seară, de la 20:00, pe Antena 1, să se întreacă în preparate spectaculoase pentru a impresiona invitatul special la jurizare, chef Petrișor Tănase. Onorați să gătească pentru primul bucătar român apărut la televizor și curioși ce combinație de gusturi l-ar câștiga definitiv pe acesta, trioul ”Chefi la cuțite” are mari așteptări de la următoarea lor confruntare: ”Îmi place felul în care povestește despre mâncare, creează o poezie în jurul farfuriilor. Avem foarte multe de învățat de la dânsul., mărturisește chef Florin.

Petrișor Tănase este un om cu o întreagă istorie în bucătărie, motiv pentru care va căuta farfurii complete, în care gustul și platingul să fie într-un echilibru perfect. Ingredientul cu care cei trei chefi vor găti luni seară pentru a-l surprinde pe jurat, fasolea, va fi ridicat la nivel de fine dining de către Florin Dumitrescu, în vreme ce Sorin Bontea și Cătălin Scărlătescu vor paria pe rețete tradițional mexicane, sau românești: Ne-a dus aproape de Brâncuși! E senzațional Cătălin!”, vor afirma uimiți colegii săi despre farfuria finală a acestuia. Dar pentru că ultimul cuvânt îl va avea maestrul Petrișor, cei trei vor aștepta verdictul celui care va decide la cine va merge cea de-a opta amuletă.

Avantajul de luni seară va permite chefului câștigător să blocheze un concurent din echipele adverse pentru jumătate din durata unei probe. Sorin Bontea, cel ce este în fruntea clasamentului în acest moment cu patru amulete câștigate, deține deja o cartolină identică, iar acest lucru va isca și mai multă tensiune în platou: ”Dacă o câștigă Bontea și pe asta…eu îmi dau demisia!”, afirmă Florin Dumitrescu. ”Am atât de multe probe câștigate încat îmi e și rușine să mai câștig. Dacă mai iau una…o sa rămân singur în emisiune, și mă plictisesc. Eu cu cine mă mai cert?”, se amuză chef Sorin.