Proiect nou Mihai Nae: „Stiati ca banana poate ucide un caine?”

36
mihai nae lara
mihai nae lara

Acesta este unul dintre topics-urile interesante și utile pe care celebrul dresor canin Mihai Nae le dezbate alături de specialiști în cadrul celui mai nou și original proiect în care s-a angajat – podcast-uri despre câini, unde iubitorii de patrupede găsesc informații verificate, de la surse credibile, despre creșterea, îngrijirea corectă și dresajul profesionist.

“Nu sunt youtuber sau influencer, însă mi-am dorit să le dau oamenilor ocazia să ia cele mai bune decizii în ceea ce privește sănătatea companionului lor. Cele mai multe dintre podcasturile făcute de mine au ca temă medicina veterinară, pentru că am dorit să abordez cele mai des întâlnite probleme de sănătate”, spune Mihai Nae. Cunoscut ca dresorul câinilor vedetelor – Pepe, Ruby, Mihaela Tatu, Dorian Popa fiind doar câteva dintre vedetele care au apelat de-a lungul anilor la serviciile sale – Mihai are acum ocazia să prezinte iubitorilor de animale opiniile diverșilor profesori doctori recunoscuți în plan European și chiar mondial. Printre aceștia amintim profesorul Horia Elefterescu (cu expertiză de peste 20 de ani în Australia), o somitate în chirurgie și ortopedie, profesorul Florin Leca (celebru în America), care face o arta din operațiile pe inima. “Am trecut prin multe ca și crescător, am câini care mi-au murit din cauză că nu am ajuns la timp la persoana potrivită, la specialistul potrivit. Am pierdut timp și a fost imposibil să-i mai salvez. Și asta m-a frustrat teribil.”, adaugă dresorul.

În prezent, cele mai importante subiecte abordate pe canalul dresorului sunt cele mai răspândite afecțiuni întâlnite la câini: displazia de sold, infarctul și viermii la inimă. “Sunt multe boli grele despre care puțin se vorbește și despre care stăpânii de căini nu stiu nimic. Doctorii nu își fac datoria de a-i învața pe oameni despre prevenție. Oamenii nu știu că există neurolog pentru animale, cardiolog, ortoped chiar și nutriționist. Nu e un moft nutriționistul nici la oameni, nici la animale. E chiar important.”, precizează Mihai Nae.

Dirofilarioza este din ce în ce mai întâlnită în rândul cățeilor. Extrem de des întâlnită în ultimii 10 ani și asta din cauza faptului că medicii nu prea vorbesc oamenilor despre necesitatea prevenției. Mihai Nae: “Pot da un simplu exemplu și anume alimente care fac rău. Precum fructele. Știați că banana poate ucide un câine? Am înțeles că potasiul în exces poate face rău, motiv pentru care am apelat la domnul profesor Elefterescu în podcastul realizat pentru iubitorii de câini și urcat pe canalul meu de youtube.”.

Un alt subiect delicat pe care dresorul Mihai Nae îl dezbate cu diverși specialiști este eutanasierea. “Pentru mine, eutanasierea nu există! Pentru medici însă, ea însă este o metodă eficientă pentru a curma suferința animăluțelor. Eu nu pot. Niciodată nu mi-am eutanasiat un câine. Am luptat cu boala împreună până când el a cedat. Până când Dumnezeu a vrut să îl ridice printre îngeri. Eu cred că și animalele au locul lor acolo sus. Cred mult în Dumnezeu și cred că nu avem dreptul să ne descotorisim de un suflet bătrân și bolnav doar pentru că nu s-a născut om. Din punctul de vedere al dresorului canin și al iubitorului de câini încerc să trag semnale de alarmă.

Trebuie să înțelegem pentru totdeauna că un câine nu este o jucărie, ci o responsabilitate. Un câine nu este un deținut. El trebuie să se plimbe să vadă lume, să se obișnuiască cu zgomote și să înțeleagă că omul nu îi face rău. Dacă toți am înțelege asta, câinii nu ar mai fi doar niște animale cu potențial de a face rău copiilor noștri, ar fi cei mai buni prieteni ai omului. Da, exact cum se spune – cel mai bun prieten al omului, fară a fi un clișeu”, conchide dresorul.

Urmăriți podcast-urile dresorului și, pe lângă lunga listă de afecțiuni explicate de către diverși specialiști, veți putea descoperi și beneficiile pe care le putem avea ca stăpâni de câini. Pentru că de cele mai multe ori, un câine înseamnă o veritabilă terapie. Câinii pot face terapie cu noi fară ca noi să ne dăm seama. Ei chiar pot fi mai benefici decât ne putem închipui.