Roxen este reprezentanta Romaniei la Eurovision?

205
Roxen
Roxen

Roxen, artistă Global Records, s-ar parea ca a reprezenta Romania la Eurovision anul acesta. Tanara are 2 piese în topurile muzicale: „You don’t love me” feat Sickotoy și „Ce-ți cântă dragostea”, care sunt difuzate în heavy rotation, atât la radiourile mainstream din România, cât și în playlisturile TV-urilor de specialitate. Videoclipul piesei „You don’t love me” are un vizual extrem de cinematografic. Melodia aduce un vibe fresh și o linie melodică ce rămâne în minte, cu influențe arăbești. Pentru această piesă, Roxen a colaborat cu Sickotoy.

În doar câteva săptămâni de la lansare, piesa s-a regăsit în playlisturile celor mai relevante radiouri din Franta, Mexic, Statele Unite ale Americii, Rusia, Spania, Grecia, Elveția, Turcia, Bulgaria, Lituania, Kosovo, Slovenia, Kazakhstan, Estonia si Moldova, însumând peste 8 milioane de vizualizări pe YouTube. „You don’t love me” se află pe locul 2 în clasamentul Shazam România și pe locul 6 în clasamentul Shazam Bulgaria. Piesa a ajuns pe locul 2 în Top 10 Radio Chart Mediaforest, precum și în Top 10 TV Chart Mediaforest.

Videoclipul piesei „Ce-ți cântă dragostea” a cumulat peste 7 milioane pe vizualizări pe Youtube, iar melodia se află în heavy rotation la cele mai importante posturi de radio comerciale din România. Piesa a urcat pe poziția 3 în Top Shazam RO și se află pe locul 4 în Romania Top Viral 50 (Spotify). De asemenea, piesa a urcat pe locul 6 în Top 10 Radio Chart Mediaforest și se află pe locul 2 în Romania Chart Apple Music.

 „Pentru mine, muzica este ca o liniște în mijlocul haosului, ca o excursie în Disneyland, care te menține mereu tânăr și energic. Prin piesele mele, mi-ar plăcea ca oamenii să simtă această magie. În plus, mulți ascultători mi-au spus că muzica mea e ca o terapie pentru sufletele lor. Mi-ar plăcea ca piesele mele să aibă puterea de a schimba starea oamenilor. Să danseze, să uite de probleme și să se bucure.”, a spus artista.

Roxen este o artistă deep-house, ce a lansat primul său single în vara lui 2019, cu un sound visător și ritmat, cu melodii care aduc în prim-plan o stare de reverie.

Roxen s-a născut la Cluj, cântă de la vârsta de 7 ani, a participat la numeroase concursuri muzicale și a știut mereu că muzica este calea pe care o va urma în viață. Pentru ea, fiecare experiență muzicală este o nouă călătorie spre alte lumi.