Sanda Ladoşi vorbeşte exclusiv despre copiii ei, planuri şi concurenţii de la „Provocarea starurilor”!

297

Interpreta se împarte între familia sa şi cariera, fiind solistă şi unul intre oamenii importanţi de la Circul Globus. Am stat de vorbă cu Sanda Ladoşii despre concurenţii de la „Provocarea Starurilor” de la TVR 1 dar şi despre copii ei şi ce planuri are pentru următoarea perioadă.

Excluisv.ro!: E prima oara cand esti jurata la o emisiune televizata?

Sanda Ladoşi: Da, la TV da. Dar am mai fost in diferite concursuri musicale. Acum la TVR1 sunt mentor la „Provocarea starurilor” . Sunt mentor pentru doi baieti, Stelian Ciuciuc, cel care a reuşit să încălzească sufletele juraţilor şi astfel să meargă mai departe în concurs, alături de el sosind Robert Gogoana, un Capricorn ambiţios, prietenos şi iubitor de muzică, poreclit de echipă „Johnny Depp”.

Tu dai meditatii muzicale tinerilor indragostiti de  muzica?

Profesional vorbind, imi place foarte mult ideea. Pentru ca am avut sansa sa primesc, la randul meu candva, cand am avut nevoie, anumite sfaturi, de la personae care nu s cunoscute. Eu vin din provincie, pregatirea mea vine de acolo. Profesorii mei care m au sustinut mi au daruit mult, si imi place ca la randul meu, am ajuns la maturitatea sa pot sa mi permit sa indrum anumiti pasi. E complicat pentru generaţia asta in perrioada aceasta in care traim. Cu generatia asta care se dezvolta cu un anumit tip de muzica. Orice propune acest tip de emisiune, muzica romaneasca, de multe ori veche, e greu de interopretat.

Ce parere ai de noua generatie?

Multi privesc lucrurile desuet, s-a dus, e veche, nu o mai asculta nimeni, este muzica cu care am copilarit, a generatiei noastre. Dar ei habar nu au de muzica veche. Ganditi va ca multi dintre ei nici nu existau cand am debutat noi, nu erau nici macar in proiect. Sau in ideea parintilor lor. Multi nici nu ne cunosc prea bine, am vazut multi care nu ne stiu, fata de colegii mei linga care am debutat, unii nici nu stiau ca exista. Faptul ca eu pot sa i ajut, sa fiu linga ei cand descopera muzica asta veche, pe mine ma bucura. Tot timpul putem sa plecam de la ideea “avem un trecut putem sa ne construim viitorul. Avand o baza. Ei au o baza destul de alunecoasa. Sunt educati de tip americanescm marea majoritate. Toti abordeaza piese straine, putine situatii cand isi doresc sa cante piese romanesti si cu atat mai mult cu cat mai putin muzica de aacum 20, 30, 40 de ani. Asta face emisiunea, aduce in atentie muzica veche. Ei nici nu realizeaza ce folositiare e,

Tu ca si cantareata ai copii cu care faci ore de canto?

Eu nu fac asa ceva. Si am sa ti spun de ce, pentru ca exista o societate complicate in care noi oamenii avem mari asteptari unii de la ceilalti. Am vazut ca foarte multi profesori s au lovit de chestia asta, parintii vor sau isi doresc ca acei copii ai lor, lucrand cu personae foarte cunoscute sa si doreasca sa-i faca sa devina vedete, ori eu nu am aceasta putere. E o mentalitate care nu pot sa mi o daram. Eu nu pot sa fac asa ceva, nu pot sa creez vedete, nu pot sa trec peste asa ceva. Pot sa fiu alaturi, sa indrum niste pasi, nu pot sa creez vedete. Problema este ca societatea are prea mari asteptari. In general, si din acest motiv prefer sa fiu rezervata, sa nu dau false sperante, sa mint parintii pentru ca le voi lua niste taxe.

Ce mai faci in rest?

Foarte bine, muncesc enorm la circul Globus. O sa avem noutati, o sa va surprindem. Vreau sa vorbeasca despre munca noastra cei care ne critica.

Ce ti fac copiii?

Cresc, sunt mari, acum incep sa intre in adolescenta. Incep diverse probleme, incerc sa le manageriez cat se poate de bine, Ioana va face 10 si Bogdan 12 ani. Au diverse teme, stari… baiatul meu este extraodrinar de sensibil si vad ca are mici probleme de perfectionism ceea ce nu mi convine, pentru ca la o varsta atat de mica sa ai idei dinastea ca sa faci lucrurile perfect aste mai tarziu te duc la depresii si esec la un moment dat si nu vreau. Si trebuie sa le gestionez foarte bine cred eu si trebuie sa ma ocup de acest aspect. Iar ioana este o hotarata, o determinate, deocamdata nu am probleme cu ea. Ei sunt amandoi varsatori. Probabil ca e o etapa prin care trece Bogdan, trebuie sa ma ocup sa l intaresc, sa l invat sau sa i ghidez modul de a gandi  pentru ca nu este unul benefic modul de acum. Dar e mic, in formare.

Ei fac muzica?

Nu I am incurajat cu muzica in mod special. Muzica face parte din educatia lor, ca si sporul dar sincer nu au un talent atat de evident incat sa incerce. Fii sigur ca daca unul din ei aveau talent special nu i as fi tinut deoparte. Varsta este destul de incerta, n as putea sa spun spre ce se indreapta. I am intrebat. Amandoi practica sportul si le place. E o perioada adolescentina, sunt dinamici, se vor transforma, de la un an la altul dorintele se vor modificxa.

Cum esti ca mama?

Sunt o mama foarte echilibrata. Nu sunt permisiva dar nici nu ingradesc spirite. Cateodata sunt scorpie, mi am asumat acest aspect pentru ca tatal lor nu il are, e permisiv, si undeva trebuie sa existe acest lucru. Si imi asum acest lucru pentru ca mama a facut la randul ei la fel, cand am fost tineri si foarte tineri si ii multumesc din suflet pentru ca din acest motiv noi, si eu si fratele meu am reusit in viata, pentru ca exista acest echilibru.