Tot mai multi turisti romani merg in Dubai! Au si de ce! Iata ce pot face in lumea noua!

116
turistii se distreaza in dubai

Department of Tourism and Commerce Marketing (Dubai Tourism) a emis un raport conform căruia numărul de români care s-au cazat în Emirat în primele trei luni ale lui 2019 a fost de 29.670. Conform datelor remise, creșterea se datorează și multiplelor puncte noi de atracție turistică pe care vizitatorii le descoperă și redescoperă an de an în Dubai. Cu un pas înaintea dorințelor și nevoilor turiștilor, Emiratul reușeste să ofere o experiență unică de la tehnologie, cultură, experiențe culinare, parcuri de distracții, tururi în deșert până la cazare și muzee ori clădiri-muzeu. În plus, Dubai se află și mai aproape de turiștii români datorită zborurilor directe: 2 pe zi din București și Cluj.

Diverse experiente pentru vizitatorii din Dubai
Diverse experiente pentru vizitatorii din Dubai

Issam Kazim, CEO al Dubai’s Corporation of Tourism & Commerce Marketing (DCTCM): “Am observat o creștere a numărului de turiști din România. Iar aceasta este și rezultatul abordării specifice legată de varietatea atracțiilor turistice și experientelor dedicate tuturor categoriilor de vârstă. Evoluția pe care o are Dubai joacă un rol important în atragerea de turiști.”

La finele lui 2018, numărul de turiști din țara noastră care au ajuns în Emirat anul trecut a fost de 64.486, cu o creștere de 19,7 % față de 2017 (aceeași perioadă). Dacă ne raportăm la anul 2016, vorbim despre 51.316 români ajunși în Dubai.

Pintre cele mai populare atracții sunt: Dubai Mall, Burj Khalifa, Dubai Parks and Resorts, IMG Worlds of Adventure, La Mer si Al Seef.

Dubai-ul în cifre

• 4 – Numărul parcurilor de distractii din cadrul Dubai Parks & Resorts
MOTIONGATE™ Dubai, Bollywood Parks™ Dubai, LEGOLAND® Dubai și LEGOLAND® Water Park, Dubai Parks & Resorts

• 15 – Numărul galeriilor de artă situate pe Bulevardul Alserkal

• 164 – Numărul de etaje ale clădirii Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume, cu o înălțime de 828 de metri.

• 200+ – Numărul de naționalități diferite care locuiesc în Dubai

• 2000+ – Numărul de restaurante din Dubai

• 2.500+ – Numărul de animale Dubai Safari

• 139.350 metri pătrați – Suprafața IMG Worlds of Adventure, cel mai mare parc tematic acoperit din lume

Anul acesta, în Dubai urmează a se deschide:

• Dubai Arena
Dubai Arena este o arenă multifuncțională de ultimă generație care se întinde pe o suprafață de 46.000 de metri pătrați. Situată în City Walk, Dubai, această arenă va deveni foarte repede un loc popular pentru organizarea de concerte și evenimente sportive internaționale de mare anvergură, având o capacitate aproximativă de 20.000 de locuri. Programată să se deschidă în aprilie 2019, arena va dispune de cele mai avansate tehnologii disponibile, printre care se numără sistemul de retractare completă a scaunelor, acoperișul futurist care permite organizarea a numeroase producții, un sistem multifuncțional de cortine, dar și cele mai noi sisteme AV și IT.

• Muzeul viitorului
Fondat de Fundația Dubai Future, Muzeul viitorului va expune cele mai mari inovații, prototipuri și invenții ale planetei, permițându-le vizitatorilor să interacționeze cu expozițiile. De asemenea, muzeul va găzdui cursuri avansate, ateliere de lucru și discuții cu ajutorul tehnologiei și soluțiilor științifice de ultimă generație pentru a explora inovațiile futuriste.

• Madame Tussauds
Faimosul muzeu al figurilor de ceară Madame Tussauds se va deschide în curând pe Insula Bluewaters, situată aproape de plaja JBR. Madame Tussauds expune, de obicei, numeroase persoane faimoase, inclusiv cântăreți, actori, politicieni, staruri ale sportului și figuri istorice.

• Biblioteca Mohammed Bin Rashid
Biblioteca Mohammed Bin Rashid va conține colecții specializate ale celor mai recente și distinse cărți, ideale pentru cititori de toate vârstele cu interese cât mai variate. Dezvoltarea cu o suprafață de 92.903 metri pătrați va include un teatru cu 500 de locuri și se va situa în Al Jaddaf, cu vedere la Râul Dubai. Va găzdui peste 4,5 milioane de cărți, 1 milion de cărți audio și 2 milioane de cărți în format digital. De asemenea, biblioteca va dispune de mai multe zone dedicate interacțiunii, evenimentelor, activităților și festivalurilor educaționale și culturale.

• Nakheel Mall
Situat în inima Palm Jumeirah, Nakheel Mall va fi una dintre cele mai apreciate destinații pentru amatorii de cumpărături, mâncare și divertisment din Dubai. Cu o suprafață de peste 418.000 de metri pătrați, această destinație dedicată cumpărăturilor, preparatelor culinare și divertismentului de calitate va dispune de cinci etaje care vor găzdui 350 de magazine, restaurante și atracții turistice. Zona dedicată preparatelor rafinate de pe acoperiș le va da vizitatorilor ocazia să admire priveliștile panoramice asupra Palm Jumeirah, a Golfului Arabiei și a numeroșilor zgârie-nori din Dubai.

• Dubai Festival Plaza
Cea mai nouă destinație dedicată cumpărăturilor din Jebel Ali va fi Dubai Festival Plaza, care va oferi vizitatorilor o combinație minunată de cumpărături și recreere. În total, noua dezvoltare va găzdui peste 150 de magazine și restaurante.

• Deira Islands Night Souk
Acest proiect va găzdui cea mai mare piață nocturnă din lume, cu 5.300 de magazine și 96 de restaurante și cafenele situate pe țărmul insulelor Deira. Deira Island Night Souq se va situa pe cei 15,3 km pătrați ai dezvoltării Insulele Deira, se va întinde pe o lungime de 1,9 kilometri de-a lungul țărmului și va fi o interpretare contemporană a unui souq arab tradițional.

• Cityland Mall
Cityland Mall este un proiect turistic inspirat de natură, cu o suprafață de 205.000 metri pătrați ce va dispune de 350 de magazine, 75 de restaurante și cinematografe cu ecrane spectaculoase. De asemenea, mall-ul va găzdui o uriașă grădină în aer liber, cu o suprafață de 18.600 metri pătrați, care se va numi „Central Park” și va include o mini grădină a miracolelor, un parc acvatic, trasee pentru plimbări, o grădină cu arbori bătrâni, un spațiu inspirat de cultura japoneză, o zonă pe acoperiș decorată cu frunziș cu panorame la 360 de grade și o serie de restaurante și cafenele. De asemenea, centrul va dispune de un amfiteatru uriaș și de o mini-versiune pentru copii, oferind o nouă platformă pentru artele interpretative.

În 2020, surprinzătorul DUBAI își va invita oaspeții la:

• Complexul Floating Venice
Îmbrățișând viața subacvatică de lux, Floating Venice va oferi Orientului Mijlociu tot ce are Veneția mai bun. Cu o capacitate de până la 3.000 de oaspeți zilnic, acest complex plutitor va cuprinde 414 cabine personalizate pe patru niveluri, precum și primul spa subacvatic plutitor din lume, dar și numeroase buticuri elegante și magazine artizanale tradiționale. Pe tot parcursul anului, complexul va găzdui numeroase evenimente artistice și culturale precum Carnivale di Venezia, Binnale di Venezia și Festa del Rendentore.

• Turnul Dinamic
Acest zgârie-nori va fi cireașa de pe tortul cerului Dubaiului și va dispune de 80 de etaje care își vor schimba în mod constant forma în funcție de modul în care locatarii vor alege să-și rotească locuințele. Turnul Dinamic va fi primul zgârie-nori din lume alcătuit din etaje rotative separate atașate de o coloană centrală, permițând locatarilor să controleze viteza de rotație și direcția propriilor apartamente de lux.