Vă mai amintiţi ce făcea Mihai Petre acum 10 ani?

518

In afara rolului de jurat de la „Dansez pentru tine”, putini isi mai amintesc ca Mihai Petre a fost si actor. S-ar părea că juratul de la „Românii au talent” a jucat în filmul „Zâmbet de soare” în 1988. Mai târziu, în 2008, a jucat în serialul „Îngeraşii”, apoi un an mai târziu a jucat în „Aniela”, unde chiar a dansat si a filmat scene de dragoste cu Adela Popescu. în 2011 a jucat în „Iubire si onoare”, iar in timpul filmarilor pentru „Cu un pas inainte” a avut o apariţie de invitat special.

A inceput dansul sportiv de la varsta de 8 ani, la insistentele mamei sale. Inainte de a se apuca de dans facea karate. O vreme a practicat in paralel cele doua discipline, apoi s-a dedicat dansului in exclusivitate, ceea ce s-a dovedit a fi cea mai buna alegere pe care a facut-o deoarece la varsta de 14 ani a devenit campion national la dans sportiv. Impreuna cu sotia lui s-au dovedit a fi o pereche foarte buna, deoarece au ajuns campioni ai Romaniei, semifinalisti la Cupa Mondiala si finalisti in Cupa Europeana de Dans.

In anii 2002, 2003, 2004, atat la sectiunea Standard cat si la sectiunea Latino-Americana Mihai Petre si Elwira Duda au fost campioni nationali ai Romaniei. Este prima pereche din Romania care s-a clasat in primele 50 ale lumii in IDSF World Ranking List in 2004. Deasemenea au mai fost semifinalisti la Cupa Europeana de 10 Dansuri, semifinalisti la Campionatul Mondial de 10 Dansuri, finalisti la Cupa Europeana de dansuri Latino-Americane, finalisti la numeroase Openuri Internationale IDSF.