Corpul National al Politistilor a organizat un eveniment caritabil, pentru ajutorarea unei politiste bolnave de cancer. Caricaturistul Gogu Neagoe a realizat portrete celor care au facut donatii pentru tanara mama.

248
gogu neagoe
gogu neagoe

Cel mai mare eveniment caritabil al acestui inceput de an a fost organizat de Corpul National al Politistilor, care a sarit in ajutorul unei colege de la Brigada Rutiera din Bucuresti. Alexandra este mama a doi copii, de 6 si 8 ani, si sufera de cancer agresiv la membrele inferioare. Crosul pentru viata „Hope Run for Alexandra” s-a desfasurat, duminica, 1 martie, pe o artera inchisa circulatiei, din Capitala, si a reunit la start peste 600 de alergatori, parinti, tineri sau copii, care au venit sa participe la aceasta competitie a generozitatii.  Printre alergatori s-au aflat si vedete ale vietii publice, precum Elena Udrea, Aurelian Temisan sau fostul prezentator TV Daniel Osmanovici.

gogu face caricaturi
gogu face caricaturi

Evenimentul caritabil s-a bucurat si de prezenta caricaturistului Gogu Neagoe, care a realizat nu mai putin de 246 de portrete participantilor la crosul pentru viata „Hope Run for Alexandra”. Suma colectata de la beneficiarii caricaturilor a fost donata integral pentru ajutorarea politistei de la Brigada Rutiera din Bucuresti.Gogu Neagoe este membru al Asociaţiei Caricaturiştilor Profesionişti din România din 2006, iar din anul 2008 este membru al Asociaţiei Internaţionale de Arte Plastice din Germania UNESCO. A participat la numeroase festivaluri naţionale şi internaţionale de pictură şi caricatură, iar lucrările sale se află în colecţii particulare din România şi din străinătate.

Caricaturile artistului sunt expuse în muzee de artă din Australia, SUA, Los Angeles, Iran, Franţa, Italia, Germania, China, Japonia, Bulgaria, Belgia, Grecia.

evenimentul organizat
evenimentul organizat

În 2013, artistul a donat 4 lucrări pictate în valoare de 15.000 de euro la un eveniment caritabil pentru copiii cu probleme de sănătate și săraci.
De asemenea, a mai participat, fără onorariu, la multe evenimente caritabile din judetul Olt, realizând caricaturi pentru invitaţi, iar sumele colectate din caricaturi au fost donate integral pentru susţinerea unor proiecte, precum cel din 2015.
„Rotary susţine lupta împotriva neoplasmului mamar – Screening gratuit prin mamografie pentru femei din mediul rural, judetul Olt”. Gogu Neagoe este solicitat în multe cazuri pentru a realiza portrete-robot de către polițiști și procurori, dat fiind talentul său de a desena după o descriere fie aceasta oricât de sumare.