El este castigatorul sezonului „Chefi la cutite”, sezonul 6!

659

El a castigat sezonul 6 si 30.000 de euro la „Chefi la cutite” de la Antena 1. Numele lui este Mihai Munteanu, zis și Munti, din echipa lui Sorin Bontea, are 32 de ani, e din București și a ajuns în bucătărie din… greșeală. Nu credea vreodată că se va îndrăgosti iremediabil de această meserie, iar acum nu-și vede viața fără să gătească. În urmă cu câțiva ani, Mihai Munteanu a ajuns în Anglia să lucreze la un restaurant, unde a spălat vase. Datorită chef-ului bucătar, a ajuns să gătească.

„A fost ciudat, pentru că spălasem trei oale toată viața mea. Dar m-am descurcat, iar unul dintre bucătarii de acolo mi-a oferit o șansă”, povestește Mihai. A vrut de la inceput sa fie in echipa lui Bontea si a mai fost prin Germania si Irlanda. Cele care l-au impins sa se inscrie in concurs au fost logodnica si Creata, care i este o foarte buna prietena desi au fost in echipe diferite.

Singura femeie din finala, Maria Burlacu, cea care a primit Cuţitul de Aur, e chef la Chef’s Experience, a ajuns să lucreze în bucătărie dintr-o întâmplare (vindea prăjituri, a greşit o comandă de tort şi a spălat vase drept pedeapsă, apoi a fost avansată). Lucrează de mai bine de 18 ani, vrea să fie prima femeie care câstigă „Chefi la cuţite”.

Andrei Balasz care a început ca ajutor de bucătar după facultate. A acumulat experienţă, a ajuns bucătar în Londra, unde a stat 5 ani şi a lucrat în restaurante cu stele Michelin. A venit special în ţară pentru „Chefi la cuţite”.