Teo, Vio si Costel – inapoi in timp, de Centenar

335

1 decembrie 1918 via 1968, la coada la paine via anii ’90, fara Internet si fiscalizare . 4 zile ne mai despart de 1 Decembrie, momentul in care Ziua Nationala a Romaniei are dubla incarcatura si insemnatate. Anul acesta celebram si Centenarul. Si pentru ca s-au decis ca in anul lui “100 + 1 luna” sa emita tot ceva pe baza de 100, dar la suta si pareri, Teo, Vio si Costel au facut un exercitiu. De imaginatie. De Centenar. S-au intors in timp. Au schimbat doar perioada si hainele. Nu si meseria. S-au intrebat: cum ar fi adus ei zambetul pe buzele romanilor si in ce perioada de-a lungul celor 100 de ani?

TEO: “Acum 100 de ani, atunci mi-ar fi placut sa fac Stand-Up. Dar exact acum 100 de ani, fix pe 1 decembrie 1918 – cred ca oamenii erau foarte bucurosi ca se uneste Transilvania cu Regatul si se organizau multe petreceri unde se putea face lejer spectacol, oamenii probabil bausera un pic de bucurie si era atmosfera faina. Mai mult, tocmai s-ar fi deschis o noua piata pentru show-uri, care pana atunci era in afara granitelor si m-as fi bucurat ca pot sa fac turnee mai lungi prin tara. In plus, cred ca ar fi mers extraordinar de bine glumele despre diferentele dintre ardeleni si restul tarii, care acum sunt destul de prafuite si obosite, dar atunci ar fi fost noi si surprinzatoare.”

VIO: “Mie mi-ar fi placut sa fi facut Stand-Up la inceputul anilor ‘90. A fost o perioada ciudata (ca mai toate perioadele din instoria Romaniei J), dar erau multe avantaje. Puteam fura glume de la americani si nu stia nimeni, pentru ca nu era Internet, nu se fiscalizau biletele atunci. Eram coleg cu Doru Octavian Dumitru, Vacanta Mare si Divertis, desi ei nu ma bagau in seama dar eu le spuneam tutor ca ne cunoastem, suntem prieteni si radem mult impreuna.”

COSTEL: “Mi-ar fi placut sa fac Stand Up comedy in Romania la sfarsitul anilor ‘60, in special in anul 1968 cand Ceausescu avea o imagine buna pe plan extern si intern, chiar era vazut ca un lider curajos si inteligent. Am avut o bucata despre asta si mergea foarte bine. Dupa aceea a inceput sa se strice treaba. Oamenii nu mai veneau la show-uri, ca stateau la coada la paine. Asa ca m-am hotarat sa fac Stand Up la coada la paine. Cel mai mare public din viata mea. Mii de oameni veneau sa ma vada si sa ia paine. Apoi a venit Revolutia si oamenii au inceput sa nu mai manance paine.”

16 februarie 2019, Sala Palatului, Show “100% pareri”

Intr-o perioada a lucrurilor serioase, fara a face nota discordanta in societate, Teo, Vio si Costel au decis: emit 100% pareri! Vor sa inceapa anul 2019 pe post de analisti si nu oriunde, ci la Sala Palatului! Astfel, dupa ce anul acesta au inregistrat SOLD OUT si pentru ca au primit aplauze la scena deschisa dupa 2 ore de hohote de ras fara intrerupere, cei numiti dupa show “Gentlemenii stand-up-ului romanesc” isi tin promisiunea!

Pe 16 februarie 2019, la Sala Palatului incepand cu orele 20.00 cei trei revin in mega show-ul “100% pareri”!

Bilete:

Categoria 1 – 120 lei

Categoria 2 – 100 lei

Categoria 3 – 80 lei

Categoria 3 – 50 lei

Ele pot fi achizitionate prin: iabilet, Eventim, Myticket, Bilete.ro, Bilet.ro, Blt, Entertix

Despre artisti

Teo

Claudiu Teohari este unul dintre cei mai cunoscuti artisti de stand-up comedy din Romania si unul din veteranii acestui gen de spectacol. Cariera sa a inceput ca un hobby pe scena de la Cafe DeKo in 2004. Aici s-a nascut prietenia cu Vio si Costel, glumele, show-urile si publicul de stand up. Foarte rapid a aparut si notorietatea, materialele sale ajungand virale pe internet. Teo are o experienta remarcabila pe scena, incepand cu cea de club, pana la spectacole si turnee in tara, maratoane, special-uri de stand up cat si colaborari cu comedianti de afara. Subiectele sale de comedie sunt foarte diverse si bine documentate. De la natura umana la maruntisurile de zi cu zi, diseca automatismele de comportament, (stereotipiile) intr-un mod in care te face sa razi, dar sa si gandesti.

Vio

In formula de scena cu Teo si Costel, lui Vio ii place sa se descrie drept un Daddy Caddy al trupei de stand up. Face glume cinstite, il inspira pe Costel si este un barometru de umor pentru glumele colegilor sai. Daca rade Vio inseamna ca gluma e buna.

A inceput sa faca stand up in 2004 la Cafe Deko, pe vremea in care nu exista seara amatorilor pe motiv ca inca nu era nimeni profesionist. A fost inspirat sa faca asta atat de comedianti de afara, precum Eddie Izzard cat si de baietii care incepusera sa tina primele show-uri in cladirea Teatrului National. In cei zece ani de scena, cu spectacole atat in club cat si in tara, a contribut la amploarea pe care a prins-o fenomenul stand up comedy in Romania.

Costel

Unul dintre cei mai populari comedianti romani, Costel este absolvent al Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica. Face stand up comedy de mai bine de un deceniu alaturi de colegii sai de la fosta trupa Deko. De atunci asta este pasiunea, provocarea si meseria lui. Ca si stand-upper Costel este un povestitor si un fin observator al atitudinilor, dispozitiilor si preocuparilor umane, cit si un performer cu umor spumos si uneori absurd, care reuseste de fiecare data sa se apropie de public si sa-l surprinda.